Publicisztikák, vélemények

péntek, 2021, július 23 - 07:57
Palkovics László hiába haknizik azzal, hogy idén többen jelentkeztek a felsőoktatásba. A valóság az, hogy az elmúlt 10 évben jelentősen csökkent az egyetemi hallgatók száma. Ez Orbánék hibája.
csütörtök, 2021, július 22 - 09:05
A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1407 forint volt a második negyedévben, 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi 1352 forintos szintet - derül ki a Trenkwalder és a Moore Hungary elemzéséből.
csütörtök, 2021, július 22 - 08:37
A Pegasus kémszoftvert gyártó cég alapítója kitart amellett, hogy semmi közük a kiszivárgott listához, de azt állítja, hozzájuk is eljutott egy hónapja.
csütörtök, 2021, július 22 - 08:33
Nagyon hatékony a Pfizer/BioNTech és az AstraZeneca vakcinája a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsával szemben is - derül ki a New England Journal of Medicine brit egészségügyi szaklapban szerdán megjelent tanulmányból.
szerda, 2021, július 21 - 08:35
A Washington Post szerint az utóbbi jó 10 évben az egykor bimbódzó liberális demokrácia tüske lett a köröm alatt. Lapszemle.
szerda, 2021, július 21 - 07:44
kedd, 2021, július 20 - 08:30
Orbán főtanácsadója találkozott Netanjahuval, utána kezdték el használni a kémprogramot.
hétfő, 2021, július 19 - 08:30
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) döntött arról a fejlesztési javaslatról, amelynek célja, hogy a Szerbiából Magyarországra irányuló földgázszállítás kapacitását növelje. A döntés a rendszerszintű optimalizáció részeként elősegíti a meglévő infrastrukturális eszközök hatékonyabb kihasználását, emellett növeli a hazai ellátásbiztonságot.
vasárnap, 2021, július 18 - 08:31
Szép is az a pillanat, amikor a fideszes képviselő odáig fajul, hogy a saját pártjával ijesztgeti a választókat. Ez megint olyasmi, amire nem gondoltam volna semennyi fejtörés után sem. A méltatlanul elfeledett Hende Csaba éledező hírneve mindenesetre jó hír, rendkívül mókás figura volt ő mindig. Életem végéig nem fogom elfelejteni azokat a videóról készült fotókat, melyeken a fotelon terpeszkedik elomolva, ájult vigyorral, az új asszonyka pedig vakargatja a füle tövét. Vagy valamicsodáját, lehetséges, hogy rosszul emlékszem a testrészre. De a fotók léteznek, nem stikában lőtte egy paparazzi az ágy alól, maga Hende adott engedélyt a publikálásra. Csodás volt. Majdnem üdítő ebben a hő- és mindenféle guta által megütögetett sivatagi őrületben.
szombat, 2021, július 17 - 08:54
Az ágazatot elhagyó több tízezer munkavállaló visszaszerzése a legfontosabb feladat, vidéken és Budapesten egyaránt – nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szerdán megválasztott új elnöke. Baldauf Csaba eddigi alelnök Flesch Tamást váltja a poszton, aki tiszteletbeli elnökként továbbra is támogatja a szövetséget. Az új elnök szerint egy esetleges újabb több hónapos leállás a szállodaipar tömeges csődjét jelentené. Megbízatása 2022. december 31-ig szól.

Oldalak

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.