Zsidó Művészeti Napok (máj.28.-jún.14.)

INDUL A NYÁR, FOLYTATÓDIK A ZSIMÜ
 

Kedves Barátunk!

A nyár első napján is nagyszerűbbnél nagyszerűbb programokat kínál a Zsidó Művészeti Napok!

 

A nyár első estéjén az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadára idézzük a 70-es évek beat korszakának legismertebb slágereit! A számos szakmai elismeréssel díjazott zeneszerző, zongorista, énekes Lerch István,  több mint 40 éve a magyar pop-rock élvonalának egyik vezető művésze. A koncert gerincét az ő dalai alkotják, olyan dalok csendülnek fel, mint a Jégszív, az Angyallány, aTűzvarázsló, a Gyere és szeress, a Pesti lány, vagy a  Gyere, hangolj rám.

És ezen az estén debütál egy vadonatúj dal, toleranciáról, a békés együttélésről, a címe: Két part! 
"...szemben áll a szó másikkal,
nem értjük, pedig hallható. 
Szemben áll egy kéz egy másikkal, 
de a jobb és a bal már nem jól fogható..."

Az est másik főszereplője a gyönyörű Malek Andrea, a koncert vendége a hazai a capella koronázatlan királya, a Singer Street!

Ébredés - Lerch István és Malek Andrea estje
június 1., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Zsidó Művészeti Napok - Ébredés - Lerch István és Malek Andrea - 2016. június 1. Uránia

István és Andi ajánlója...

 

Utolsó filmjéhez érkezett három naposNyári Zsifi-sorozatunk. Záró akkordjaként a kertmozivá alakítottFogas Házban Arnon Goldfinger izraeli-német dokumentumfilmjét vetítjük. A történet alapjául az a sokkoló felfedezés szolgált, amelyet az író-rendező tett

elhunyt nagyanyja Tel-Aviv-i lakásában tett Németországban született nagyszülei múltjáról és barátairól...

Nyári Zsifi - A lakás
június 1., 20:00
Gödör Klub

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

További programjainkról ITT tájékozódhat!

 

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője: 
Kultúr Produkciós Iroda Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info@zsidomuveszetinapok.hu

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.