Zsidó Művészeti Napok (máj.28.-jún.14.)

 
A VONÓK ÖRDÖGEI & A JAZZ FENEGYEREKEI...

Kedves Barátunk !
 

Zsidó Művészeti Napok, egy olyan multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten,május 28. - június 14. között!

​Programsorozatunkon kiemelt szerep jut az instrumentális zenei koncerteknek, ahol a tradicionális, szemet és fület kápráztató, virtuóz cigány muzsikától az ínyenceknek kínált free jazzig igen gazdag zenei palettán ívelnek át estjeink.

 

Amsterdam Klezmer Band (NL)
május 28., 21:00
Gödör Klub

A hamisítatlan party hangulatért az Európa szerte jól ismert Amsterdam Klezmer Band felel. A zenekar idén 20 éves, a jubileumi turnéjuk keretében lépnek föl Budapesten. Számaikban a zsidó zenei tradíció megújításán túl a ska, a balkáni népzenei hatások is fellelhetők épp úgy, mint a jazz, az elektronikus hangzások, a dance, vagy a hiphop.

 

Woody Wood
Interaktív kortárs táncszínház
május 29., 19:00
Mazel Tov - Fogasház

Nagyvárosi történetek - „urban legends”, de nem a misztikus fajtából: értelmiségi kisemberek,  a lét  nagy kérdéseit reménytelenül megfejteni vágyó hétköznapi hősök élik egészen mindennapi életüket a falak között.  És ezek az életek mégiscsak túllépnek a hétköznapiságon, különlegessé válnak, már csak amiatt is, ahogy Woody Allen látja mindezt. Az előadás ezt a különös szemléletmódot ülteti át a mozgás nyelvére. Izgalmas kalandtúra a Woody Allen-féle  intimitásban,  ahol egyszerre sírunk és nevetünk magunkon!

Egy kis kedvcsináló az estéhez...

Híres operaáriák
Olasz-Magyar est
május 31., 19:00
Budapesti Olasz Kultúrintézet

Ezen az estén​, ahol a zsidó kultúra és az opera műfaja találkoznak egymással.​ ​A leghíresebb operaáriákat ​neves olasz és magyar szólisták éneklik el a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséretében. Ezen az estén tehát nagy eséllyel azok is megszeretik az opera műfaját, akik eddig tartottak tőle!
Vezényel: Vajda Gergely

Halljuk, mit mond a karmester az estéről!

Ébredés - Lerch István és Malek Andrea estje
június 1., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

A magyar beat korszak Lerch István és a gyönyörű Malek Andrea koncertjén elevenedik meg a hazai a capella koronázatlan királya, a Singer Street vendégszereplésével.  A közel két órás zenei utazás az 1977-ben alakult V'Moto-rockidőktől indul,majd Lerch szólólemezei, Charlie-nak írt slágerei, és - nem utolsó sorban az est másik főszereplője - Malek Andrea részére írt dalai hangoznak el. Csupa ismert sláger, a Jégszív, az Angyallány, a Tűzvarázsló, a Gyere és szeress, a Pesti lány, a Gyere, hangolj rám, és megannyi jól ismert dal, amit az egész ország ismer. 

 

Andi és István rövid ajánlója

 

 

Lajkó Félix Trió
június 2., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Lajkó Félix ezúttal vonós triójával lép színpadra. A művész olyan önálló műfajt teremtett, ami csak rá jellemző, hangzásvilága, virtuozitása egyedi és utánozhatatlan. A friss Liszt Ferenc-díjas kivételes érzékenységű, zseniális művész közkedvelt szerzeményei mellett új kompozíciókat is hallhat a közönség.

 

Zsidó művészet és gasztronómia a Gellértben
Dallamok és ízek harmóniája felsőfokon

június 2., 18:30
Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legnevesebb szállodája gasztro-kulturális esttel csatlakozik a Zsidó Művészeti Napok programsorozatához. A Danubius Hotel Gellért falai közé remek kulturális és gasztronómiai csemegékkel várják a zsidó muzsika és gasztronómia kedvelőit. Az 5-fogásos borvacsoráért a zsidó gasztronómia

kultikus alakjai és helyei felelnek: a Ricsi’s, a Mazel Tov, a Zsidai Group, a Hotel Gellért, Raj Ráchel és a Doblo Bor & Bár.

Magyar flódni
Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián estje
június 4., 19:00
Átrium Film-Színház

Magyar flódni - Kovats Kriszta és Nyáry Krisztián estje - 2016. június 4. - Átrium Film-Színáz

Kriszta és Krisztián ajánlója

Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián közös estjén nagy íróink addig nem ismert szerelmi történetei, igazi hősei és merész magyarjai június 4-én kilépnek a papírra vetett sorok közül és a Kováts Kriszta Kvintett dallamainak ölelésében válnak elevenné.  A zsidó és magyar kultúra úgy olvad össze ezekben a sorsokban, mint a flódni rétegei az ember nyelvén – elválaszthatatlanul.

Az előadás előtt vendégeink Raj Ráchel flódnijából kapnak kóstolót!

Tony Lakatos és Jasper van’t Hof
Art’s of Duo
június 4., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház

Tony Lakatos a világhírű jazz zongoristával, Jasper van't Hoffal hoz páratlan zenei csemegét. Jasper van’t Hof a  jazz szellemiségét képviseli, amelyben  a word/etno stílusok is szerepet kapnak. Kommunikatív játékstílusa minden billentyűs hangszeren fenomenális. Tony Lakatost nem kell bemutatni a hazai közönségnek,  hiszen a világ jazz szinpadain ismert szaxofonművész számos alkalommal játszott itthon is hazai és külföldi partnerekkel. A holland és magyar származású zenészek programjának alapja a Go With The Wind című lemezük anyaga.

A 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertje
Mazel Tov – Tavesz Baktalo
június 5., 19:00

Budapest Kongresszusi Központ
 

Zsidó Művészeti Napok legnagyobb szabású koncertjét a vonók ördögei, a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar adja június 5-én, hiszen ünneplésre hívja a közönséget. Jubileumi előadását az 1986-os, első koncertjük 30. évfordulója alkalmából adja a Budapest Kongresszusi Központban!  

Az esten  különleges műsorra számíthat a hallgatóság, hiszen a klasszikus művek, a vérpezsdítő cigánymuzsika és zsidózene mellett  kiváló szólisták is fellépnek: Hábetler András  – operaénekes, Masa Anita – énekes (Sabbathsong Klezmer Band), Kállai Ernő – Junior Prima-díjas hegedűművész.
Az est sztárvendége: Szakcsi Lakatos Béla

Szakcsi Lakatos Béla ajánlója

 

Csak a szívem érzi
Szirtes Edina Mókus és Lukács Miklós koncertje
június 9., 19:00

Frankel Leó utcai zsinagóga

A műfajok találkozásának jegyében a Frankel Leó utcai zsinagógában soha eddig nem hallott fúziónak lehetünk fül- és szemtanúi. A cimbalom, az ének és a hegedű nagymesterei, Szirtes Edina „Mókus” és Lukács MiklósCsak a szívem érzi című közös koncertjén Bartók és Bach, Radnóti és József Attila a nép- és klasszikus-, a kortárs zene és a jazz fonatában válnak elevenné.

Mókus és Miklós ajánlója...

 

 

 

 

Ripoff Raskolnikov Band
Június 11., 21:00
A38 Hajó 

A blues fenegyerekeinek füstös session-je a  budapesti éjszaka látványával párosul a Zsidó Művészeti Napokon, hiszen Ripoff Raskolnikov ésLittel G Weevil június 11-én az A38 Hajón játszik. A fiatalon utcazenészként Európát végigcsavargó, örökös kívülálló gitáros-énekes már jól ismeri a hazai közönség számára. Little G Weevill, blues gitáros, aki 2004-től Amerikában él és zenél.  A koncerten saját dalait játssza, majd csatlakozik Ripoff Raskolnikovhoz és zenekarához, tehát igazi blues session várható az A38 Hajón ezen az estén. 

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Zsidó Művészeti Napok - 2016. május 28.-június 14. - két hét összművészeti zsongás

Nézze meg kisfilmünket és érezze meg a ZSIMÜ hangulatot!

 

 

JEGYVÁSÁRLÁS

 

További programjainkról ITT tájékozódhat!

 

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője: 
Kultúr Produkciós Iroda Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info@zsidomuveszetinapok.hu

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.