Vitézy Tamás: Bírók és ügyvédek segítik a NER-ben a gazdasági bűnözést

Nekem már minden mindegy. Ezzel indokolta Vitézy Tamás ismert jobboldali nagyvállalkozó, miért vállalta a személyi jogok megsértésének kockázatát is saját egzisztenciális tönkretételének bemutatásakor. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének nyugalmazott támogatója (akit korábban az Átlátszó is egyértelműen NER oligarchaként azonosított) nem kevesebbet állít, mint, hogy a jelen gazdasági bűnözését „igazságszolgák” is támogatják.

https://index.hu/belfold/2021/11/12/vitezy-birok-es-ugyvedek-segitik-a-n...

D  VG20130915009

Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik! Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs!

Az igazságszolgáltatás egyes szereplőit néven nevező Vitézy szerint minden részvevőt busásan megfizet ez a maffia.

A korábban tulajdonában lévő horvátországi turisztikai vállalkozás egy szállodákkal, kikötőkkel, kempinggel és egyéb építési területekkel, összesen fél millió négyzetméter tengerparti területet jelentett. A 112.000 négyzetméter szállodát és yachtkikötő koncesszióját is tartalmazó vállalkozás értékét jelzi, hogy Vitézy a tíz leggazdagabb horvát listájára is felkerült.

A kisemmizés egy-, a 10 leggazdagabb magyar közé sorolt ingatlanos vállalkozó egyik cégének megjelenésével kezdődött, mely magát a hitelek átfinanszírozójaként és befektetőtársként pozicionálta. Ez a partnercég a vállalt kötelezettségeit Mészáros Lőrinc tulajdonolta Takarékbank Zrt. pénzéből teljesítette, és

hitelminősítés és tudtunk nélkül, elzálogosított minden portfólióelemünket, sőt családunk egyéb vagyontárgyait is.

E partner birtokon belül kerülve vagyonelemekről kezdett intézkedni úgy, hogy a döntési jogkörrel rendelkező alkalmazottakat lefizette.

Vitézy javainak visszaszerzésére meg is nevezte azokat a bírókat, és a felszámolót akik – feltételezése szerint – közreműködésükkel segítették az őt kisemmiző Zrt. tevékenységét. Miután tavaly október 8-án hamis nyomozati iratok kiszivárogtatása miatt bejelentést tett ismeretlen ügyészekkel szemben, november 4-én

kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásunkon „hivatali iratokat” keresve és engem koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára letartóztattak. Kérem ne tessék nevetni, a vád az volt, hogy a Széchenyi Banktól a tulajdonomban álló igen nagy értékű cég úgy vett fel 500 millió Ft forgóeszközhitelt, hogy a szándékunk az volt, hogy azt nem fogjuk visszafizetni. Nem zavarta az Ügyészséget, hogy a visszafizetés sokkal korábban megtörtént, és a bank felszámolója nyilatkozott többször is írásban, hogy a bank felé tartozásunk nincs.

Azt különösen is sérelmezi, hogy feljelentésének tartalmi vizsgálata ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez került, ahol az ő meggyanúsítását is elrendelték. Ezzel ugyanis lehetővé vált, hogy amíg a vele szemben indított nyomozás le nem zárul, addig az ő feljelentésében foglaltakat nem vizsgálják, ez idő alatt pedig teljessé válhat az ő üzleti kisemmizése.

Ez a jelenlegi helyzet és általában az igazságszolgáltatással összedolgozó üzleti maffia módszere.

Vitézy Tamás bejegyzésében ez után név és tisztség szerint is megnevez egy felszámolót, egy felszámoló ügyvédet, egy vezető beosztású korábbi munkatársát, két bírót és négy ügyészt, akik – álláspontja szerint – közreműködtek a vele szemben elkövetett bűncselekményekben.

(Borítókép: Vitézy Tamás. Fotó:  Varga György / MTI)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.