"Világváros pénz nélkül" - A Városért Egyesület online beszélgetése Tüttő Katával

Kedves Barátunk!

 

Partnerséget ajánlott, mégis inkább letámadta Budapestet a kormány. Miközben Európa más kormányai segítő kezet nyújtottak a járvány elleni védekezés javát végző önkormányzatoknak, Orbán és a Fidesz a válságot kihasználva kisemmizte az önkormányzatokat, köztük a fővárost. 

 

Az ingyenes parkolással, az iparűzési adó megfelezésével és a szolidaritási hozzájárulás megemelésével a kormány addig fosztogatta a fővárost, hogy Budapest mára a központi költségvetés nettó befizetője lett. Ebben a helyzetben kellene a fővárosnak biztosítania a közösségi közlekedés zavartalanságát, vagy épp gondoskodni a közterületeink, parkjaink rendjéről, tisztaságáról. 

 

A Városért Egyesület következő online rendezvényén Tüttő Kata főpolgármester-helyettest Horváth Csaba, Zugló polgármestere, az egyesület elnöke kérdezi arról, hogy egyáltalán lehetséges-e ilyen körülmények között a város alapvető szolgáltatásait működtetni.

 

Az esemény időpontja: június 10., csütörtök 16 óra.

 

Technikai információk:

• Az eseményt az egyesület Facebook-oldalán közvetítjük.

• Az érdeklődők az eseményt a ZOOM-platformon is követhetik, a belépés módjáról az esemény előtt, emailben küldünk tájékoztatást.

• ZOOM-regisztráció: https://bit.ly/2TCrT6P.

 

Kérdésekre, hozzászólásokra mindkét platformon lesz lehetőség!

 

Kövesse az eseményt a Facebookon, ahol friss híreket is olvashat és megoszthatja a témával kapcsolatos véleményét, gondolatait is!

 

A Facebook-on arra is kíváncsiak vagyunk, hogy Ön szerint lehetséges-e Budapest alapvető szolgáltatásait működtetni, miközben az Orbán-kormány a válságot kihasználva kisemmizte az önkormányzatot? Várjuk válaszát!

 

Találkozzunk a ZOOM-on, illetve az egyesület Facebook-oldalán!

 

Üdvözlettel,

A Városért Egyesület

https://www.facebook.com/avarosertegyesulet

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.