Vége is van az ingyenes parkolásnak, meg nem is

A járványügyi veszélyhelyzetben hozott intézkedést hivatalosan kedden megszüntetik, de most indul néhány türelmi nap - majdnem mindenhol.

https://infostart.hu/belfold/2021/05/24/vege-is-van-az-ingyenes-parkolas...

A néhány hónap megszakítással bő egy éve érvényben lévő ingyenes parkolásnak kedden vége, bár a friss kormánydöntés értelmében - a Portfolio cikke szerint - ezen a héten még nem büntetnek az önkormányzatok a fizetés nélküli parkolásért.

Ez azt jelenti, hogy keddtől péntekig mindenkinek van ideje intézkedni, aki az elmúlt hónapokban nem tette meg az idei parkolási engedélyével kapcsolatban.

Magyar Autóklub állásfoglalása szerint időközben az is kiderült, hogy

akit kár ért azért, mert éves díjat fizet autója kerületi vagy települési parkoltatásáért, kártérítés illethet meg,

ám helyenként változhat az, hogy a pénzvisszafizetés vagy a jogosultság-meghosszabbítás-e a járható út, illetve hogy lehet-e választani a kettő közül.

A XIV. kerületi önkormányzat már jelezte, inkább fizet, mint adminisztrál, de aki nem ragaszkodik a pénzéhez, annak természetesen meghosszabbítják a jogosultságot. A II. kerületben ezen a héten már figyelmeztetik az autósokat, hogy vége az ingyen parkolásnak, Zalaegerszegen pedig helyi rendeletet hoztak arról, hogy május 31. az ingyen parkolás jogszabályi lejárta. Az I. kerület védett övezetében már május 23. óta fizetni kell a HVG összeállítása szerint, pedig a kormányrendelet csak május 25-én lépett érvénybe az ingyenes parkolás befejeződéséről.

Ismert, az ingyenes parkolást a kormány a veszélyhelyzeti intézkedések egyikeként vezette be azért, hogy az

egyéni közlekedési módokat támogassa a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Sokakban azonban ellenérzést keltett - főként a fővárosban -, hogy ilyen sokáig tartott az ingyenes parkolás lehetősége, mivel egyrészt a helyben lakók sokszor nem találtak parkolóhelyet otthonukhoz közel, másrészt a (kerületi) önkormányzatok is jelentős parkolási bevételtől estek el.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.