Turisztikai kikötőhely lesz a Bálnából, a szállodahajókkal érkező turisták központjává alakítanák

Úgy tudni, már a Fővárosi Önkormányzattal is egyeztettek.

https://magyarnarancs.hu/belpol/turisztikai-kikotohely-lesz-a-balnabol-a-szallodahajokkal-erkezo-turistak-kozpontjava-alakitanak-131013

Podcastjában beszélt arról a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, mik a kormány tervei a Bálna épületével, amit a főváros végül tavaly mégis csak lepasszolt az államnak. Guller Zoltán azt mondta, hogy a Bálna olyan turisztikai kikötőhely lesz, amely úgy szolgálja ki az országba érkező szállodahajókat, mint egy repülőtér: ott lesz az érkezés és az indulás is a turisták számára. Terveik szerint a Bálnában többek között állandó kiállítás, konferenciaterem is lesz, illetve Magyarország ízeit bemutató gasztronómiai élménypontokat és egy éjjel-nappal nyitva tartó információs pontot is kialakítanak – írja a 444.hu

Guller elmondása szerint a tervek nagyon régóta formálódnak, és lassan már ki is lehet írni a tervezésre szóló közbeszerzési pályázatot. Közlése szerint erről már a Fővárosi Önkormányzattal is egyeztettek. Szerinte meg tudnak állapodni abban, hogy a Bálna teljeskörűen megújuljon, és ezzel turisztikai központtá váljon úgy, hogy a dunai szállodahajók sorsát hosszú időre rendezni tudják.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.