Trump a II. világháború koalíciós tapasztalatáról

Davos, Moszkva, Budapest, 2017. január 17. kedd (MSZF)

Az Egyesült Államok megválasztott elnöke nagyon tiszteli az orosz népet és kultúráját, és az ellenségeskedés dacára lehetségesnek tartja és bízik benne, hogy a következő években javulhat az amerikai-orosz viszony – mondta Anthony Scaramucci, Donald Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak Davosban adott nyilatkozatában.

    A Moszkvában kedden nyilvánosságra hozott nyilatkozat szerint Trump tisztelete az orosz nép iránt a II. világháború koalíciós tapasztalatából fakad. Az akkor létrejött kölcsönös tisztelet tette lehetővé, hogy még a hidegháború éveiben eldurvult csatározások közepette is épségben megússza mindkét nép. „Jók a kilátások. Ő (Trump) rendkívüli közösségi érzékkel megáldott ember. Úgy gondolom, hogy álláspontja az értékek és érdekek kölcsönösségéről lehetővé teszi, hogy kölcsönös előnyünkre együtt haladjunk. Lehetnek ellentétek, de ezeket körül kell határolni” – mondta Scaramucci.

     Az Oroszország elleni amerikai szankciókról szólva az üzleti tanácsadó úgy vélekedett, hogy a várttal ellentétes hatást gyakoroltak: megerősítették az oroszok összefogását Putyin elnök körül. „Úgy vélem, ki kell törnünk ebből a ketrecből. Biztonságosabbá kell tennünk a világot. Fel kell számolnunk a radikális iszlám terrorizmust, és arra kell összpontosítanunk, hogyan növelhetjük a dolgozó osztályhoz tartozó családok bérét” – jelentette ki. Scaramucci szerint Oroszországnak és az Egyesült Államoknak egy csomó közös céljuk van, és ez módot nyújt arra, hogy – minden ellentétük dacára – leüljenek tárgyalni, hogy lássák, miben tudnak megállapodni.

     A világnak növekedésre van szüksége a társadalmak javára, a középrétegek és a dolgozó osztályhoz tartozó családok érdekében, ezt a növekedést a kereskedelemmel érhetik el a legjobban. Az USA a fair szabad kereskedelem híve, és nem ellenzi, hogy az amerikai multinacionális vállalatok bárhol a világon beruházzanak – mondta Trump üzleti tanácsadója a TASZSZ-nak.+++

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.