Trump: Amerika barátságban akar élni a világ más nemzeteivel

Washington-Budapest, 2017. január 20. péntek (MSZF)

Az Egyesült Államok arra fog törekedni, hogy barátságban és jó viszonyban éljen a világ más nemzeteivel, megértve, hogy minden nemzet a saját érdekeit tekinti elsődlegesnek – mondta Donald Trump pénteken, a washingtoni eskütétel utáni első elnöki beszédében.

     A Magyar Békekör összefoglalója szerint Trump közölte, hogy elnöksége alatt Amerika érdekeit fogja elsődlegesnek tekinteni, a nélkül azonban, hogy rá akarnák kényszeríteni az amerikai életmódot másokra. „Nem akarjuk rákényszeríteni életmódunkat másokra, hanem hagyjuk, hogy példaként ragyogjon mindenkinek, aki követni akarja” – fűzte hozzá.

     Trump megígérte, hogy eltüntetik a Föld felszínéről az Iszlám Államot. „Erősíteni fogunk régi szövetségeket és újakat fogunk létrehozni. Egyesíteni fogjuk a civilizált világot a radikális iszlám terrorizmus ellen, hogy teljesen eltüntessük a Föld felszínéről” – mondta.

     A Magyar Békekör megjegyezte, hogy az új amerikai elnök az amerikai nép felemelését, a munkahely teremtést, a hazai beruházásokat, a fiatalok érvényesülését állította beszédének középpontjába, értésre adva, hogy az „erős Amerika” újjáépítését elsősorban az ország gazdasági erejének gyarapításával képzeli el.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.