A titokzatos Hunyadi-szigettől a budapesti hidroplánokig

Végigjártuk a titokzatos Hunyadi-szigeti tanösvényt, teszteltük Budapest új szabad vízi strandját, megnéztük a legújabb Auguszt cukrászdát, izgalmas kiállításokat válogattunk és kiderült az is, hogyan nem lett hidroplán-nagyhatalom Budapestből – Íme a We Love Budapest legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 • Dobszay Ödön édesapjával közös vállalkozásaként nyílt meg a Mikszáth tér egyetemistákkal zsúfolt környékén a legújabb, vagány, tépkedett húsos szendvicsező, a Helló Röfi.
   
 • Elkészült a Dunakanyar szuper fenntarthatósági térképe és kalauza, a KanyarGO. Több mint 40 vállalkozás – köztük a MÁV és a MAHART – fogott össze a fenntartható Dunakanyarért.
   
 • A svájci Bianchi, a londoni The Arts Club és a bécsi Konstantin Filippou után a virányosi Vendéglő a KisBíróhozban kamatoztatja nemzetközi tapasztalatát Bíró Dániel, aki – Pankotai Tamás sous-chefre támaszkodva – a Covid utáni bezáráshullám helyett újra csúcsra akarja juttatni az éttermet.

 

 • Exkluzív tartalom: Kevesen tudják, pedig nap mint nap elmennek az emléktábla előtt: a múlt század 20-as éveiben hidroplánkikötő működött a Szabadság híd budai hídfőjénél, a mai Szent Gellért térnél.
   
 • Érdemes nyáron is múzeumba menni, nemcsak azért, mert a kiállítótermekben kellemes hűvös van, hanem mert kiszakadhatunk a pörgős nyári forgatagból és megmozgathatjuk az agyunkat is. 7+1 tárlatot ajánlunk.
   
 • A Pozsonyi út után a BudaParton már egy nagyobb, látványosabb és több szolgáltatást nyújtó Cioccolattéban élvezhetjük a remek olasz fagyikat.

 

 • Újra eredeti pompájában tündököl a Klotild-palota – Bejártuk a Matild Palace-t, amely nemcsak szálloda lett, de étterem, kabaré és sky bar is helyet kap benne.
   
 • Budapest környéke elsőrangú útvonalakat tartogat, ha négylábú kedvencünkkel közös barátságunkat kirándulással pecsételnénk meg. A túra után pedig szuper kutyás vendéglátóhelyeken pihenhetjük ki a fáradalmakat.
   
 • Július első hétvégéjétől (hosszú évek után) újra fürödhetünk a Lágymányosi-öbölben. Megnyílt Budapest új, szabad vízi strandja, a SHO Beach BudaPart.
   
 • Nem egyszerű az élet, ha az ember egy játszótér és egy új sportkomplexum között, a Városligetben nyit helyet, de a Léghajó KERT nagyon ügyesen egyensúlyoz a sokfajta vendégigény között.

 

 • Puha zöld függönyök, boltíves növénykapuk, végtelen madárcsicsergés és csend, ráadásul mindez a főváros egyik rejtett pontján, a Hunyadi-szigeten, ahová ember nem vagy csak ritkán léphet be – nekünk most sikerült.
   
 • Hosszú várakozás után végre megnyílt a Nemzeti Múzeum mögötti egykori klasszicista őr-, majd kertészház gyönyörűen felújított épületében a főváros negyedik Auguszt cukrászdája. Természetesen már le is teszteltük!
   
 • Ismét izgalmas merítést állítottunk össze a budapesti és környékbeli programokból: jön a Séták Éjszakája, a Dunakanyar Fesztivál és a Pancs Gasztroplacc 5. szülinapja, de lesznek könyvvásárok, lemezpiac, növénycsere és francia utcabál is.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.