Tevecsikó született az állatkertben

 Bagosi Zoltán)

(fotó: Bagosi Zoltán)

Korábbi cikkek a témában:

Már négyezren mehetnek be naponta az állatkertbe

fővárosi állatkert Iringó nevű tevekancája péntek hajnalban egy bűbájos csikónak adott életet. Így a kertben látható kisállatok sokasága egy újabb aranyos csemetével bővült.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

A hajnali órákban született apróság kislánynak bizonyult. A kicsi világra jövetelét nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen három napos hosszú hétvége van, amely nemcsak a pünkösdöt, hanem egyúttal a nemzetközi gyermeknapot is magába foglalja.

A most született tevecsikón kívül egyébként sok más kisállat is látható az állatkertben, a kistapírtól a fekete hattyú fiókákon át egészen a vadkutya kölykökig. Mivel az állatkertek közötti állatszállítások is újraindultak, a közönség néhány napja egy eddig be nem mutatott állattal, az aranyszőrű takinnal is megismerkedhet.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

Bár a 66 napos zárva tartás után május 20-án újranyitott állatkertet most még bizonyos óvintézkedések betartásával lehet látogatni (ezeket érdemes még elindulás előtt áttanulmányozni), a kisállatok nagy részét így is látni lehet, hiszen a tevecsikó, a kistapír, a hattyúfiókák és a vadkutya kölykök is mind szabadtéri bemutatóhelyen laknak, s közülük csak a tapírok esetében fordulhat elő, hogy hűvös időben esetleg nem lehet kiengedni őket a kifutóra.

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.