Tevecsikó született az állatkertben

 Bagosi Zoltán)

(fotó: Bagosi Zoltán)

Korábbi cikkek a témában:

Már négyezren mehetnek be naponta az állatkertbe

fővárosi állatkert Iringó nevű tevekancája péntek hajnalban egy bűbájos csikónak adott életet. Így a kertben látható kisállatok sokasága egy újabb aranyos csemetével bővült.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

A hajnali órákban született apróság kislánynak bizonyult. A kicsi világra jövetelét nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen három napos hosszú hétvége van, amely nemcsak a pünkösdöt, hanem egyúttal a nemzetközi gyermeknapot is magába foglalja.

A most született tevecsikón kívül egyébként sok más kisállat is látható az állatkertben, a kistapírtól a fekete hattyú fiókákon át egészen a vadkutya kölykökig. Mivel az állatkertek közötti állatszállítások is újraindultak, a közönség néhány napja egy eddig be nem mutatott állattal, az aranyszőrű takinnal is megismerkedhet.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

Bár a 66 napos zárva tartás után május 20-án újranyitott állatkertet most még bizonyos óvintézkedések betartásával lehet látogatni (ezeket érdemes még elindulás előtt áttanulmányozni), a kisállatok nagy részét így is látni lehet, hiszen a tevecsikó, a kistapír, a hattyúfiókák és a vadkutya kölykök is mind szabadtéri bemutatóhelyen laknak, s közülük csak a tapírok esetében fordulhat elő, hogy hűvös időben esetleg nem lehet kiengedni őket a kifutóra.

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.