Tevecsikó született az állatkertben

 Bagosi Zoltán)

(fotó: Bagosi Zoltán)

Korábbi cikkek a témában:

Már négyezren mehetnek be naponta az állatkertbe

fővárosi állatkert Iringó nevű tevekancája péntek hajnalban egy bűbájos csikónak adott életet. Így a kertben látható kisállatok sokasága egy újabb aranyos csemetével bővült.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

A hajnali órákban született apróság kislánynak bizonyult. A kicsi világra jövetelét nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen három napos hosszú hétvége van, amely nemcsak a pünkösdöt, hanem egyúttal a nemzetközi gyermeknapot is magába foglalja.

A most született tevecsikón kívül egyébként sok más kisállat is látható az állatkertben, a kistapírtól a fekete hattyú fiókákon át egészen a vadkutya kölykökig. Mivel az állatkertek közötti állatszállítások is újraindultak, a közönség néhány napja egy eddig be nem mutatott állattal, az aranyszőrű takinnal is megismerkedhet.

 

(fotó: Kovács Attila / MTI)

Bár a 66 napos zárva tartás után május 20-án újranyitott állatkertet most még bizonyos óvintézkedések betartásával lehet látogatni (ezeket érdemes még elindulás előtt áttanulmányozni), a kisállatok nagy részét így is látni lehet, hiszen a tevecsikó, a kistapír, a hattyúfiókák és a vadkutya kölykök is mind szabadtéri bemutatóhelyen laknak, s közülük csak a tapírok esetében fordulhat elő, hogy hűvös időben esetleg nem lehet kiengedni őket a kifutóra.

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.