Templomok, munkahelyek - Éjjel megjelent a Közlönyben az összes szabály, mutatjuk!

Röviddel éjfél előtt adták ki azt a Magyar Közlönyt, amelyben a szombattól érvényes új járványügyi előírások szerepelnek.

https://infostart.hu/belfold/2021/11/19/templomok-munkahelyek-ejjel-megj...

Csütörtökön röviddel éjfél előtt megjelentek a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által ismertetett, szombattól érvényes új járványügyi előírások a Magyar Közlönyben.

Köztük a maszkra vonatkozóak:

  • zárt térben kötelező lesz a maszk
  • bölcsődétől az egyetemig az intézményvezető határoz a maszkviselésről, de azt meg nem tilthatja
  • templomokban, vallási közösségek eseményein a vallási közösség vezetője dönt a maszkviselésről
  • üzletekben, munka közben, múzeumban, moziban, könyvtárban, tömegközlekedésben kötelező a maszk
  • 6 év alatt nincs kötelezőség
  • értelmi vagy pszichoszociális fogyatékkal élőknek, autistáknak, spektrumzavarosoknak sincs
  • szolgáltatások igénybevételekor csak akkor nem kötelező a maszk, ha az zavarná a szolgáltatás igénybevételét (pl. kozmetika)

A harmadik oltással kapcsolatos változások:

  • a Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda alkalmazottjai kötelesek felvenni a harmadik oltást a második dózis után legfeljebb 180 nappal
  • szintén kötelező lesz felvenni a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.