Templomok, munkahelyek - Éjjel megjelent a Közlönyben az összes szabály, mutatjuk!

Röviddel éjfél előtt adták ki azt a Magyar Közlönyt, amelyben a szombattól érvényes új járványügyi előírások szerepelnek.

https://infostart.hu/belfold/2021/11/19/templomok-munkahelyek-ejjel-megj...

Csütörtökön röviddel éjfél előtt megjelentek a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által ismertetett, szombattól érvényes új járványügyi előírások a Magyar Közlönyben.

Köztük a maszkra vonatkozóak:

  • zárt térben kötelező lesz a maszk
  • bölcsődétől az egyetemig az intézményvezető határoz a maszkviselésről, de azt meg nem tilthatja
  • templomokban, vallási közösségek eseményein a vallási közösség vezetője dönt a maszkviselésről
  • üzletekben, munka közben, múzeumban, moziban, könyvtárban, tömegközlekedésben kötelező a maszk
  • 6 év alatt nincs kötelezőség
  • értelmi vagy pszichoszociális fogyatékkal élőknek, autistáknak, spektrumzavarosoknak sincs
  • szolgáltatások igénybevételekor csak akkor nem kötelező a maszk, ha az zavarná a szolgáltatás igénybevételét (pl. kozmetika)

A harmadik oltással kapcsolatos változások:

  • a Miniszterelnökség, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnöki Kormányiroda alkalmazottjai kötelesek felvenni a harmadik oltást a második dózis után legfeljebb 180 nappal
  • szintén kötelező lesz felvenni a harmadik oltást az egészségügyi dolgozóknak.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.