Teljes bizonytalanság az Antall József Tudásközpontban, a néhai miniszterelnök fia nem akar felelősséget vállalni a költésekért

Lapunk pénteken arról írt, hogy megszűnik a szervezet, azonban a dolgozók máshogy tudják.

https://nepszava.hu/3136043_teljes-bizonytalansag-az-antall-jozsef-tudas...

 

Pénteken késő délután tartott állománygyűlést az Antall József Tudásközpont (AJTK) vezetősége. Az eseményen a szervezetet vezető Antall Péter a leghalványabb jelét sem mutatta annak, hogy felelősséget vállalna a történtekért, mint ahogyan azt az AJTK munkatársai várták tőle - írja a 24.hu.  

Mint ismert, az AJTK záros határidőn belül megszűnik, miután fény derült az alapítvány vezetőségének pazarló és a törvényesség határait feszegető tevékenységére, melyekből fakadóan a kormány elvonta az állami támogatásokat a szervezettől. Utóbbit szeptember 29-én jelentette be egy kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor úgy fogalmazott egy kérdésre válaszolva: bár „a gazdálkodásuk a törvényi kritériumoknak megfelelt, ugyanakkor nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, köztük olyanokat, amelyek a jó erkölccsel nem egyeztethetők össze”. Ezzel a tudásközpontot vezető Antall Péterre célzott a miniszter, akinek juttatásaira - a Direkt 36 oknyomozó portál korábbi cikke szerint -, összesen 82,8 millió forintot fordítottak. Belső dokumentumok, pénzügyi beszámolók és az alapítvány ügyeit közelről ismerő források információi alapján a lap azt is megírta, hogy az AJTK vezetése évente 15-20 külföldi munkautazást bonyolított, és ezeken rendszerint luxushotelekben szálltak meg. Időnként alapítványi pénzből költöttek magánkirándulásokra, magánkórházra, professzionális fényképezőgépekre és márkás bőröndökre is.  Az ez alapján kipattant botrányt az alapítvány vezetése - Antall és felesége, valamint az igazgatóhelyettesként tevékenykedő Csepregi Zsolt - meglehetősen sajátosan kezelte: az elmúlt közel egy hónapban teljesen elszigetelték magukat a munkavállalóktól. Így nem adtak információt arról, vannak-e forrásai az AJTK-nak a végkielégítések kifizetésére, sőt még az új munkahelyet kereső kollégák egyéni kérdéseire sem válaszoltak. Az alkalmazottak körében el is uralkodott a bizonytalanság.  A pénteki gyűlésen végül a vezetők kénytelenek voltak beosztottjaik elé állni, igaz, a megbánásnak jelét sem mutatták, inkább meglepettek voltak. Azt ígérték, hogy figyelembe veszik a dolgozók érdekeit, és a mihamarabbi munkavállalásukat szem előtt tartva vezénylik majd le a felmondásokat. Információk szerint az is elhangzott, hogy a csoportos létszámleépítés ellenére az AJTK jogi értelemben nem szűnik meg, de hogy milyen formában működik majd tovább, arról nem tudtak meg konkrétumokat. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.