Tehetségkutató versenyt rendez középiskolásoknak a Főváros

A Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztálya, valamint a Mozaik Gazdasági Szervezet az „Iskolakapun Kívüli Tevékenységek" keretében fővárosi középiskolás diákok számára tehetségkutató versenyt hirdet. A rendezvény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes.

Kategóriák

 • Tánc: műfajtól független, egyéni és csoportos táncprodukciók (maximum 12 fő/csapat)
 • Vers- és prózamondás: szerzőtől és műfajtól független
 • Ének: egyéni, illetve csoportos ének hangszeres kísérettel vagy hangszeres kíséret nélkül, zenei alapról
 • Zene: egyéni, illetve csoportos hangszeres zene ének nélkül
 • Egyéb: minden, ami az előző három kategóriába nem sorolható (pl. artista szám, stand-up comedy, pantomim, bűvészet stb.)

Verseny menete

A jelentkezéskor, az elődöntőre lehetőség van két műsorszám megküldésére.

Pozitív értesítés esetén a fellépő a középdöntőben élőben is előadhatja középdöntős produkcióját. Ha a zsűri döntőbe juttatja a versenyzőt, akkor eldöntheti, hogy ott versenyszámai közül melyikkel lép fel. Lehetséges, de nem kötelező változtatni. (Aki egy műsorszámmal jelentkezik, annak végig ugyanazt a műsorszámot kell előadni, mint ami a jelentkezéskor megküldésre került)

Az elődöntő eredményhirdetése 2017. március 16-tól várható.

Helyszín és időpontok

 • Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona, Nádor Terem 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.
 • Középdöntők: 2017. március 30., 2017. április 6. 14.00 órától
 • Döntő: 2017. április 27. 14.00 órától

Rendelkezésre álló feltételek és technika

 • Játéktér mérete: kb. 8m x 5m, magasság 3m
 • Hangtechnikai eszközök és kiegészítők
 • Fénytechnika
 • Zongora, orgona

Díjazás

Kategóriánkénti I-III. helyezett:

 • I. helyezett: 20.000 Ft értékű kultúra utalvány
 • II. helyezett: 15.000 Ft értékű kultúra utalvány
 • III. helyezett: 10.000 Ft értékű kultúra utalvány

Közönségdíj: 20.000 Ft értékű kultúra utalvány 

Jelentkezés feltételei

A versenyre minden budapesti székhellyel vagy telephellyel rendelkező középfokú köznevelési intézményben nappali tagozaton tanulói jogviszonnyal rendelkező 14 év feletti diákok jelentkezhetnek, valamint lehetőséget biztosítunk ugyanezen intézmények határon túli magyar tanítási nyelvű testvériskolák diákjai számára is.

Egy, maximum 5 perces produkcióról készített internetre feltöltött, színpadképes minőségű videofelvétel beküldése (melynek webcímét a jelentkezési lapon kell belinkelve megadni)

A Budapest Főváros Önkormányzata (www.budapest.hu) és az Iskolakapun Kívüli Program Facebook oldalán megadott és hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap elküldése 2017. március 3-ig az ifjusag@budapest.hu címre. (A jelentkezési lap ITT LETÖLTHETŐ.)

Információ: Farkas Tibor 06-20-467-0313

Főpolgármesteri Hivatal

Kulturális, Turisztikai, Sport, Köznevelési és Szociálpolitikai Főosztály

Köznevelési és Ifjúsági Csoport

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.