Tarol az áruhiány: ezeket a termékeket már nem lehet kapni az üzletekben

A globális chiphiány következtében óriási készletproblémák léptek fel világszerte, ezért nem véletlen, hogy a karácsonyi ünnepek előtt bizonyos elektronikai cikkek gyakorlatilag eltűntek a boltok polcairól.

https://liner.hu/aruhiany-chiphiany-boltok-magyarorszag-uzlet/

Pénzcentrum átfogó összegzéséből megtudhattuk, az eMAG-nál idén a szokásos termékek bizonyultak legkelendőbbnek az ünnepi szezonban, a top3-ba a játékok, a háztartási kisgépek, illetve a baba-mama termékek kerültek.

Az iPonnál főként a hordható eszközöket keresték a vásárlók, mint például okosórákat, okskarkötőket, valamint vezeték nélküli fül- és fejhallgatókat, miközben az okosotthon kiegészítők, a robotporszívók és intelligens párátlanítók szintén népszerűek voltak.

A MediaMarktnál a Black Novemberrel kezdődő értékesítési időszak slágertermékei az okostelevíziók, ennél a terméktípusnál az akár 3 millió forintos árkategóriában is szép számmal fogytak készülékek, de intenzív vásárlói érdeklődést tapasztaltak a konzolok, kontrollerek vagy éppen az okosórák iránt.

A 2021-es chiphiány alapjaiban határozta meg a szektort, és már látszik, hogy a készlethiányos állapot még velünk marad a jövő év első feléig, utána várják a beérkezések lassabb helyreállását.

A vásárlók szempontjából a legnagyobb csapást a játékkonzolok hiánya jelenti, amiről Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője a következőképpen nyilatkozott:

2021 az elmúlt időszak legnehezebb éve a chiphiány miatt, erősen rányomja a bélyegét a karácsonyi szezonra is. A vásárlók azzal szembesülhetnek, hogy az újgenerációs konzolok közül az Xbox és a Playstation is hiánycikk, a Microsoft és a Sony korábbi modelljei viszont még mindig kaphatók, ezek továbbra is jól fogynak.”

A MediaMarkt szakértői a lap megkeresésére elmondták, egyes termékekből, modellekből (pl. PS5 játékkonzol, iPad, nyomtatók) kevesebb elérhető, de kategóriaszintű hiányról szerencsére nem beszélhetünk; a helyettesítő termékeinkkel törekszünk megoldást kínálni erre a nemzetközi kihívásra. A szállítói előrejelzések alapján a hiánycikkek elérhetőségében a következő félévben sem lesz változás.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.