Tüdőgyulladásban halt meg Bálint gazda

A vasárnap meghalt Bálint György özvegye, Récsey Antónia a Blikknek azt nyilatkozta, hogy a múlt héten utaztak Siófokra, a nyaralójukba, de ahogy odaértek, a férje rosszullett.

https://index.hu/belfold/2020/06/23/balint_gazda_xvi._kerulet_sajat_halott/

Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt.

Bálint Györgyöt saját halottjának tekinti a XVI. kerületi önkormányzat, olvasható a kerület közleményében.

Mint írják,

egy gyümölcsös kert őrzi a mindenki által csak Bálint gazdaként emlegetett Bálint György emlékét a főváros XVI. kerületében. A Kárpát-medence haszonállatait és a tradicionális kisgazdaságokat bemutató Kertvárosi Tanyaudvar területén Bálint gazda útmutatásai szerint tavaly alakítottunk ki egy gyümölcsöskertet, melynek fáit ő maga metszette meg először az általa kifejlesztett karcsú orsó-forma elnevezésű metszési módszerrel. A kertet Bálint György 100. születésnapjára elkereszteltük Bálint Gazda Gyümölcsösének.

A kerület független képviselője Vajda Zoltán a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a szerdai képviselőtestületi ülésre benyújtott egy előterjesztést, ami arra tesz javaslatot, hogy a piacot nevezzék át Sashalmi Bálint gazda piac és közösségi térnek, a vasárnap elhunyt Bálint György emlékére. Vajda úgy véli,

Bálint György hosszú élete a közösségért végzett tevékenységén túl a gazdálkodásról, a kertészkedésről, a tudás átadásáról is szólt. Többet ér minden szobornál, ha egy sokak által látogatott épület őrizheti meg nevét.

Mint ismert, nagy botrányt kavart 2019-ben, hogy a kerület fideszes többsége leszavazta Bálint gazda kerületi díszpolgárrá választását. A kerület idén februárban végül valóban díszpolgárává választotta Bálint Györgyöt.

Frissítés: A Főpolgármesteri Hivatal közleményt adott ki, miszerint a Főváros saját halottjának tekinti Bálinti Györgyöt, Budapest díszpolgárát.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.