Tízezer gyerek kaphat tízezer forintos táborozási támogatást a fővárostól

Karácsony emellett közfoglalkoztatási programot is indít.

https://magyarnarancs.hu/belpol/a-fovaros-tizezer-forintos-taborozasi-tamogatast-ad-tizezer-csaladnak-131181

Karácsony Gergely a Budapest Restart beszélgetéssorozat adásában jelentette be, hogy tízezer budapesti 14 éven aluli gyereknek egyenként tízezer forintot ad táboroztatási támogatásként a főváros - írja az Index.

A táborozási támogatással a szülőket segítenék: Karácsony elmondta, hogy 10 ezer 14 éven aluli budapesti gyerek szüleit tervezi ezzel az összeggel segíteni.

A támogatás július 6-tól augusztus 31-ig igényelhető. Ehhez a táborszervezőnek igazolnia kell, hogy Budapesten, jogszerűen és átláthatóan működik; a támogatásért ugyanis a szervezőnek kell a főváros illetékeseihez fordulnia, így a szülők mentesülnek az adminisztrációs terhek alól, csupán aláírással kell igazolniuk a gyermekük részvételét.

"A támogatást 14 év alatti, fővárosi gyerekek, nyári napközis táboroztatáshoz lehet igényelni. A heti 35 ezer forintnál alacsonyabb összegbe kerülő táborok díjaihoz a táborszervező által benyújtott és a szülők által aláírt igénylés alapján fizethető ki a támogatás. Egy gyerek csak egyszer veheti igénybe, egy heti táborozásra." - írják a Restart Közfoglalkoztatási Program hivatalos közleményében.

Karácsony helyeselte a közmunkaprogram erősítését, de úgy gondolja, ez csak átmeneti megoldás lehet, ezért olyan programot indítana a közmunkásoknak, amelyben máshol is hasznosítható tudást szerezhetnek. A kormány által indított közmunkaprogram részeként létrejövő ún. Restart Közfoglalkoztatási program így a közegészségügy, idősgondozás és digitális foglalkoztatás területein jelentene lehetőségeket. Célja, hogy Budapest olyan közfoglalkoztatási mintaprojektet hozzon létre, amelyben a közfoglalkoztatottak a program végén a piaci világban is életképes tudást szereznek, másrészt pedig a programban töltött idő alatt is megfelelő pénzbeli megbecsülést kapnak - teszik hozzá.

Ennek három része:

  • "A Digitális Közfoglalkoztatási Start Program, amelynek lényege az egyes közgyűjteményekből digitális adatbázis, online tárlatvezetés készítése. A digitális közgyűjtemények így, egy újra fellángoló járványügyi helyzetben, illetve vidéki, idős, fogyatékos személyek számára is könnyen elérhetőek lennének."
  • "Az Idősgondozási Start Program, amely csökkentené a családok terheit, oldaná az egyedülálló idősek izolációs problémáját. Lényege, hogy az idős emberek, akik nem egészségi állapotuk, hanem pusztán a házimunkára való képtelenségük vagy korlátozott képességük miatt laknak intézményben, otthonukban maradhassanak."
  •  
  • "Végezetül a Közegészségügyi Start Program: a fővárosi és kerületi fenntartású közintézmények és közszolgáltatók, illetve a fővárosban működő egyéb közszolgáltatók zárt tereiben, közterületeken és közlekedési eszközökön a preventív tisztító-fertőtlenítő takarítás, illetve bizonyos karbantartó, állagmegóvó jellegű munkálatok elvégzése."
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.