Tízezer gyerek kaphat tízezer forintos táborozási támogatást a fővárostól

Karácsony emellett közfoglalkoztatási programot is indít.

https://magyarnarancs.hu/belpol/a-fovaros-tizezer-forintos-taborozasi-tamogatast-ad-tizezer-csaladnak-131181

Karácsony Gergely a Budapest Restart beszélgetéssorozat adásában jelentette be, hogy tízezer budapesti 14 éven aluli gyereknek egyenként tízezer forintot ad táboroztatási támogatásként a főváros - írja az Index.

A táborozási támogatással a szülőket segítenék: Karácsony elmondta, hogy 10 ezer 14 éven aluli budapesti gyerek szüleit tervezi ezzel az összeggel segíteni.

A támogatás július 6-tól augusztus 31-ig igényelhető. Ehhez a táborszervezőnek igazolnia kell, hogy Budapesten, jogszerűen és átláthatóan működik; a támogatásért ugyanis a szervezőnek kell a főváros illetékeseihez fordulnia, így a szülők mentesülnek az adminisztrációs terhek alól, csupán aláírással kell igazolniuk a gyermekük részvételét.

"A támogatást 14 év alatti, fővárosi gyerekek, nyári napközis táboroztatáshoz lehet igényelni. A heti 35 ezer forintnál alacsonyabb összegbe kerülő táborok díjaihoz a táborszervező által benyújtott és a szülők által aláírt igénylés alapján fizethető ki a támogatás. Egy gyerek csak egyszer veheti igénybe, egy heti táborozásra." - írják a Restart Közfoglalkoztatási Program hivatalos közleményében.

Karácsony helyeselte a közmunkaprogram erősítését, de úgy gondolja, ez csak átmeneti megoldás lehet, ezért olyan programot indítana a közmunkásoknak, amelyben máshol is hasznosítható tudást szerezhetnek. A kormány által indított közmunkaprogram részeként létrejövő ún. Restart Közfoglalkoztatási program így a közegészségügy, idősgondozás és digitális foglalkoztatás területein jelentene lehetőségeket. Célja, hogy Budapest olyan közfoglalkoztatási mintaprojektet hozzon létre, amelyben a közfoglalkoztatottak a program végén a piaci világban is életképes tudást szereznek, másrészt pedig a programban töltött idő alatt is megfelelő pénzbeli megbecsülést kapnak - teszik hozzá.

Ennek három része:

  • "A Digitális Közfoglalkoztatási Start Program, amelynek lényege az egyes közgyűjteményekből digitális adatbázis, online tárlatvezetés készítése. A digitális közgyűjtemények így, egy újra fellángoló járványügyi helyzetben, illetve vidéki, idős, fogyatékos személyek számára is könnyen elérhetőek lennének."
  • "Az Idősgondozási Start Program, amely csökkentené a családok terheit, oldaná az egyedülálló idősek izolációs problémáját. Lényege, hogy az idős emberek, akik nem egészségi állapotuk, hanem pusztán a házimunkára való képtelenségük vagy korlátozott képességük miatt laknak intézményben, otthonukban maradhassanak."
  •  
  • "Végezetül a Közegészségügyi Start Program: a fővárosi és kerületi fenntartású közintézmények és közszolgáltatók, illetve a fővárosban működő egyéb közszolgáltatók zárt tereiben, közterületeken és közlekedési eszközökön a preventív tisztító-fertőtlenítő takarítás, illetve bizonyos karbantartó, állagmegóvó jellegű munkálatok elvégzése."
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.