Szanyi Tibor a versenypolitikai jelentésben is sürgeti az európai távközlési piac egységesítését

Szanyi Tibor közleménye

Az Európai Parlament tegnapi, strasbourgi plenáris ülésén a távközlés jövőjéről, annak tisztességes használatáról és az EU-n belüli hívásokról vitázott.

 

Szanyi Tibor szocialista EP képviselő, aki egyben a versenypolitikai jelentés témagazdája is, a vita kapcsán hangsúlyozta, hogy „a távközlési hálózat az egységes digitális piac és az európai versenyképesség alapja is egyben. Ma már nincs olyan ágazat, amely ne függne a hálózati összeköttetések elérhetőségétől és minőségétől.”

 

„Az európai telekommunikációs szektoron belüli akadályok lebontása számos szempontból rendkívül fontos: hozzájárul az egységes digitális piac megvalósulásához, lehetővé teszi, hogy az európai fogyasztók és vállalatok a legújabb fejlesztések eredményeit élvezhessék kedvező áron és nem utolsó sorban szó szerint közelebb hozza az EU-ban élőket”- hangsúlyozta a szocialista politikus.

 

„Az ez évi versenypolitikai jelentés európai parlamenti előadójaként kifejezetten fontosnak tartottam, hogy olyan elemeket emeljek bele a jelentésbe, amelyek elősegítik a fogyasztók és vállalkozások előtt álló felesleges akadályok lebontását, valamint ösztönzik az innovációt. Többek között, a roaming-díjak eltörlésének példáján szorgalmazom az EU-n belüli, nem roaming mobiltelefon hívások igen magas díjazásának csökkentését. Ez a következő, magától értetődő lépés kell, hogy legyen” – mondta Szanyi Tibor.

 

„Ezek a célkitűzések azonban csak és kizárólag tisztességes verseny mellett érhetőek el. A jelentéssel az a célom, hogy ezt biztosítsuk az Európai Bizottság és a nemzeti versenyhatóságok munkájának hatékonyabb koordinálásán keresztül” – tette hozzá az EP képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.