Szanyi Tibor szerint a klíma egyezmény egy hatalmas lehetőség

Az Európai Tanács után az Európai Parlament is ratifikálta a Párizsban kötött klíma megállapodást Strasbourgban. Ezzel Európai Uniós szinten hivatalosan is kötelezettséget vállaltunk a megállapodás céljainak elérése elősegítésére.

 

Sokan úgy gondolhatják, hogy egy kötelező érvényű megállapodás korlátokat jelent az aláíró országok számára, azonban inkább lehetőségként kell azt kezelni. A megállapodás a célszámokat igen, de a megvalósítás mikéntjét nem részletezi, így a lehetőség mellett felelősséget is ad a csatlakozó országoknak.” - mondta Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő.

 

A párizsi megállapodás történelmi jelentőségű az éghajlatváltozás elleni küzdelemben és az éghajlati szempontból semleges globális gazdaságra való áttérésben. Az Európai Parlament képviselői sürgetik a Tanácsot és az egyes tagállamokat, hogy legkésőbb 2016 végéig tegyék meg a kellő lépéseket az uniós és nemzeti megerősítési folyamat befejezése érdekében.

 

Nem szabad félvállról venni ezt az ügyet, hisz itt nem csak egyszerűen környezetünk megóvásáról van szó, hanem fejlesztésekről, munkahelyek megőrzéséről, foglalkoztatás bővítéséről” - hívta fel a figyelmet a szocialista képviselő.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.