Szanyi Tibor bemutatta versenyjogi jelentését az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága tegnapi ülésén

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő az Európai Parlament Gazdasági és Monetáris Bizottsága (ECON) tegnapi ülésén bemutatta az Európai Parlament versenypolitikai jelentésének tervezetét.

 

Az éves versenypolitikai jelentés kiemelt fontosságú, hisz meghatározó a jövőre vonatkozó jogszabályokat tekintve is. A jelentés előadójának lehetősége van rávilágítani az egységes európai piac hiányosságaira, illetve a tisztességes versenyt korlátozó eljárásokra, amellett, hogy a múltbeli tapasztalatok feldolgozását a jövőre vonatkozó ajánlásokkal próbálja javítani.

 

„A közös piac az Európai Unió egyik sarokköve. Akkor működik jól, ha minden piaci szereplő egyenlő feltételek mellett versenyezhet, így kínálva kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat méltányos áron az európai fogyasztóknak. Az egyenlő feltételeket pedig mind a hagyományos, mind a digitális szektorokban biztosítanunk kell” – mondta el a szocialista politikus.  

 

„Az elsődleges szempontot az európai fogyasztók érdekei jelentik, ezért is helyeztem nagy hangsúlyt a jelentésen belül a digitális piac kihívásaira. Olyan európai rendszert szeretnék látni, ahol nem lehetetlenítik el az innovatív, pénztárcakímélő szolgáltatásokat. Ugyanakkor természetesen a tevékenysége után minden vállalkozásnak be kell fizetnie az adót, mégpedig ott ahol a nyeresége keletkezett” - emelte ki Szanyi Tibor, a versenypolitikai jelentés előadója.

 

„Mindemellett prioritásként foglalkozik a jelentés a versenyt torzító, tisztességtelen állami támogatások problémájával, főleg az uniós pénzeket illetően. A magyar közvélemény különösen tisztában van az e fajta visszaélések súlyosságával” - tette hozzá az EP-képviselő.

 

A nagy presztízzsel rendelkező, kiemelt fontosságú versenypolitikai jelentésről 2016 decemberében szavaznak az ECON bizottság tagjai, majd 2017 elején kerül az Európai Parlament plenárisának napirendjére. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.