Szanyi Tibor: Az energiahordozók fideszes túlárazása is az elszámoltatás része lesz

Töretlenül dolgoznak az Európai Unió tisztviselői és az Európai Parlament képviselői az Energia Unió kialakításán. Az eheti plenáris ülésen Maroš Šefčovič biztos ismertette az energiapolitika összehangolása aktuális helyzetét, olyan elemeket érintve, mint az energiahatékonyság, a biztonságos ellátás, a lakossági és ipari versenyképes árak elve és az éghajlat-kötelezettségből fakadó feladatok megoldása.

 

„Az Európai Bizottság tavalyi javaslatával már közelebb jutottunk egy működőképes, igazságos energiaellátási rendszerhez, ami felölelte a villamos-energia piac kialakítását, a megújuló energia- és az energiahatékonyság területeit” - húzta alá Szanyi Tibor. A Szocialisták és Demokraták (S&D) európai parlamenti frakciója továbbra is elkötelezett az Energia Unió kialakításában és az energiaszegénység felszámolásában. Egyúttal feladatunk annak biztosítása is, hogy a klíma szempontokat továbbra is figyelembe vegyük.

 

„Hogy ezek milyen feladatokat adnak Magyarországnak? Egyértelmű elköteleződést a megújuló energiaforrások irányába, energiahatékonysági programok indítását és végre reális energiaárak kialakítását. Az energiahordozók Fideszes túlárazásából származó lopásának ideje tehát lejárt! A következő kormány feladata pedig ezek tényleges megvalósítása mellett nem kell, más legyen, mint az Orbán-kormány elszámoltatása” - emelte ki Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.