Szanyi Tibor: Az összes OLAF vizsgálat eredményéről számoljon be a kormány!

Bár a kormány ígéretet tett rá, a mai napig nem hozta nyilvánosságra az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által, a 4-es metró beruházása ügyében készített vizsgálat eredményét. Így semmi nem támasztja alá Lázár János szavait, miszerint a miniszter állítása szerint akár 76 milliárd forintos büntetést is maga után vonhat e korrupciós ügy, amely szerinte teljes egészében a 2010 előtti ország-, illetve városvezetéshez köthető.

 

„Felháborítóak a 4-es metró körüli korrupciós ügyek, ahogy az is, hogy a 2010 óta hatalmon lévő Fidesz semmiféle felelősséget nem vállal érte. 2014 márciusában Orbán Viktor és Tarlós István még büszkén adta át azt a projektet, amivel kapcsolatban most mindenki mossa kezeit” – mondta el Szanyi Tibor, európai parlamenti képviselő.

 

„Egyedülálló eset azonban az is, hogy – ha még nem is hozzák nyilvánosságra a vizsgálat valós tartalmát, ilyen nyíltan, de minden dokumentumot visszatartva beszél az Orbán-kormány egy magyar beruházás kapcsán végzett OLAF jelentésről” – tette hozzá a szocialista politikus.

 

Az OLAF 2015-ös jelentése szerint 2015-ben 17 esetben indított vizsgálatot az OLAF EU-s pénzekkel való visszaélések kapcsán Magyarországon, melyből 14 alkalommal fogalmazott meg ajánlást a nemzeti hatóságok felé, mivel maga a vádemelés már nem tartozik az OLAF hatáskörébe.

 

„Az OLAF által vizsgált magyar korrupciós ügyek listájának kiadása végett levélben kerestem meg az Európai Csalás Elleni Hivatal főigazgatóját. Ugyanakkor üdvös lenne, ha a 4-es metró kapcsán mutatott nyílt kommunikációja mentén fellelkesülve, a kormány maga is nyilvánosságra hozná a többi korrupciógyanús ügy kapcsán végzett OLAF vizsgálat eredményét is” – követelte a szocialista EP-képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.