Szanyi Tibor: „Európa képes, így köteles is minden polgárát élelmezni”

Szanyi Tibor tegnap nyitotta meg az általa szervezett, „Európának valamennyi polgárát élelmeznie kell” című figyelemfelhívó plakátkiállítást az Európai Parlamentben. 

 

„Az 500 millió európai polgár közül körülbelül 100 millióra tehető azok a száma, akik bár eltérő mértékben, de valamilyen élelmezési problémával küzdenek. Az alultápláltságtól az éhezésig terjed ez a probléma, leginkább Kelet-Európában, mi több, sajnos nagyon sokszor a gyermekeket is súlyosan érinti”- emelte ki a szocialista politikus. 

 

„Ennek azonban nem kell így lennie. Európa képes, így köteles is minden polgárát élelmezni. Számos olyan ötlet, kezdeményezés, vagy már működő projekt létezik, amelyek segíthetnek e cél elérésében. A plakátkiállítás célja, hogy bemutassa, felhívja a figyelmet ezekre a megoldásokra”- hangsúlyozta az európai parlamenti képviselő.

 

Az e héten, az Európai Parlament épületében megtekinthető 25 plakátot bemutató kiállításon az európai élelmiszertermelő szektort képviselő Copa-Cogeca és a fiatal szakembereket tömörítő Európai Egészség Parlament mutatják be innovatív programjaikat, valamint a kiemelkedő eredményekkel rendelkező Solar Power-t, illetve számos, a milánói Világkiállításon bemutatott újítószellemű projekteket is megismerhetnek az érdeklődők.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.