Szabadabb az út Ausztriába szerdától

Nyugati szomszédunk jelentős könnyítéseket vezet be, a Sinopharm oltásával is be lehet utazni.

https://infostart.hu/kulfold/2021/05/18/szabadabb-az-ut-ausztriaba-szerd...

Szerdától változnak az Ausztriába való belépés feltételei – jelentette be Wolfgang Mückstein osztrák egészségügyi miniszter. Ennek értelmében több ország, köztük Magyarország állampolgárai esetében megszűnik a karanténkötelezettség.

A tárcavezető a fertőzések számának csökkenésével magyarázta a könnyítést. Kiemelte, hogy fontos lesz a 3G szabály, miszerint az országba való belépés előfeltétele az oltás, a negatív teszt, vagy annak igazolása, hogy valaki átesett a fertőzésen. Ezek közül bármelyik lehetővé teszi az Ausztriába való beutazást – írja az Index.

Az osztrákok elfogadnak minden oltást, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyott, vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezett. Így a Sinopharmmal beoltottak is beutazhatnak, míg a Szputnyik V-t kapóknak egyelőre várniuk kell.

Három kategória lesz:

1. Olyan országokból való belépés, ahol alacsony a fertőzésszám:

Nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik alacsony fertőzöttségű országokból érkeznek. Bármilyen típusú belépés lehetséges, a turisztikai célú látogatásokat is beleértve. A határátlépés a 3G-szabálynak megfelelően történhet.

Ausztria ide sorolja Belgiumot, Bulgáriát, Dániát, Németországot, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Liechtensteint, Görögországot, Írországot, Izlandot, Izraelt, Olaszországot, Lettországot, Luxemburgot, Máltát, Monacót, Új-Zélandot, Norvégiát, Lengyelországot, Portugáliát, Romániát, San Marinót, Szingapúrt, Szlovákiát, Szlovéniát, Spanyolországot, Svájcot, Dél-Koreát, a Cseh Köztársaságot, Magyarországot, a Vatikánt, Andorrát és Ausztráliát.

2. Belépés magas kockázatú országokból

A belépés mindenképp a 3G-szabályhoz van kötve, de aki csak tesztet mutat fel, annak kötelező karanténba vonulnia, amit az 5. naptól (a belépés napja a 0. nap) kezdve elhagyhat egy újabb negatív teszt eredményének bemutatása után. Akinek van védettséget igazoló igazolványa, vagy a gyógyulást igazoló papírja, annak nem kell karanténba vonulnia.

Ausztria ide sorolja Horvátországot, Litvániát, Hollandiát, Svédországot és Ciprust.

3. Országok, ahol különböző vírusvariánsok jellemzőek:

A különböző vírusvariánsú államokból (Brazília, India, Dél-Afrika) való beutazás Ausztriába csak osztrák állampolgárok számára lehetséges, vagy olyanoknak, akiknek a tartózkodási helye Ausztriában van. Ha valaki az elmúlt 10 napban valamilyen vírusvariánssal fertőzött területen tartózkodott kötelező a PCR-teszt elvégzése. Ezt az osztrák egészségügyi hatóságok ellenőrzik.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.