Szíria: Oroszország, Törökország és Irán együtt az Iszlám Állam és az An-Nuszra ellen

Asztana-Budapest, 2017. január 23. hétfő (MSZF)

A Szíriáról szóló asztanai nemzetközi konferencián orosz-török-iráni közös közlemény tervezet született arról, hogy a három ország együtt folytatja a harcot az Iszlám Állam és az An-Nuszra terrorszervezet ellen – jelentette a Magyar Békekör hivatalos forrásból hétfőn.

     A közös közleményt az asztanai tanácskozás végén, kedden írják alá.

     Közlemény tervezetében a három fél üdvözöli a terrorcsoportok és a nem terrorista szír fegyveres ellenzék szétválasztását, és jelzi, hogy az előbbiekkel szemben teljes határozottsággal harcol, az utóbbiaknak pedig segít abban, hogy azok is asztalhoz ülhessenek közülük a Genfben február 8-án esedékes megbeszélésen, akik csak a legutóbbi napokban jelezték szándékukat, hogy felhagynak a harccal és tiszteletben tartják a december 29. óta érvényes általános fegyvernyugvást, és készek a politikai rendezésre.

     „Egy háromoldalú mechanizmus keretében meg akarjuk erősíteni a fegyvernyugvást és elejét venni a provokációknak” – áll a tervezet szövegében, mely az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2254. sz. határozatára hivatkozik.

     Oroszország, Törökország és Irán képviselője vasárnap egyezett meg a jelzett tartalmú közös közleményben – írja a Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.