Stabil a Budapestre szállított sérültek állapota

Vasárnap kora este Tamás Róbert orvos ezredes, a Honvédkórház orvos igazgatója tartott sajtótájékoztatót az olaszországi buszbaleset sérültjeinek állapotáról.

Mint elmondta, a vasárnap este haza szállított két súlyos sérültnek másod- és harmadfokú égési sérülései vannak, de pontosabb diagnózist csak később tudnak mondani. Állapotuk stabil, képesek kommunikálni, jelenleg az ellenőrző vizsgálatok zajlanak. Felnőttekről van szó, egy nő és egy férfi, de azt nem mondták meg, hogy tanárokról vagy hozzátartozókról van szó.

Mindkét sérültet mentőhelikopterrel szállították be a kórházba.

Tamás Róbert hozzátette, további sérültek fogadására is készen áll a kórház. Több orvos a szabadságát hagyta ott, hogy segíteni tudjon. Arról is beszélt az orvos, hogy a harmadik súlyos sérültet szállító mentő nemrég lépte át a határt.

A baleset negyedik mozgatható súlyos sérültje a korábbi tájékoztatással ellentétben mégsem mentőautóval, hanem szintén légi úton érkezik majd, várhatóan a hétfő délelőtti órákban. Egy koponyasérültről van szó, akinek változtak az eredményei, ezért úgy döntöttek az orvosok, hogy még egy napig megfigyelik Olaszországban. - tudósított a Hvg.hu

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.