Spanyolnátha műhelytábor, 2016

Kötetrevalók — Szövegsorsok, szövegéletek címmel rendezi második műhelytáborát a Spanyolnátha művészeti folyóirat 2016. július 25. és 28. között Tiszaörs-fürdőn.

Spanyolnátha műhelytábor, 2016

Kötetrevalók — Szövegsorsok, szövegéletek címmel rendezi második műhelytáborát a Spanyolnátha művészeti folyóirat 2016. július 25. és 28. között Tiszaörs-fürdőn.

A Műhelytábor fő témája a szépírások utóélete. Vajon mikor jelenthetjük ki: a mű kész? Mikor állunk készen arra, hogy a szöveget megmutassuk másoknak is,hogy folyóiratokhoz küldjük? Van-e elég írásom egy kötet elkészítéséhez? Vagy túl sok is? A műhelytáborban arra is keressük a választ, szépírásainkat mi alapján érdemes összerendezni egy kötetté. Mik azok az alapvető elvek, amik segíthetnek a művek kiválasztásában? Mennyiben segíthet egy jó cím, egy jó koncepció egy esetleg szerteágazó témájú anyag egybegyúrásában? Hogyan születik meg a könyv?

Előadók, műhelymunka-vezetők: Géczi János, Petőcz András, Vörös István,

valamint a Spanyolnátha munkatársai: Vass Tibor, Székelyhidi Zsolt, Berka Attila.

Jelentkezni Vass Nóránál, a tábor szervezőjénél, projektvezetőnél a vassn@spanyolnatha.hu, ill. a +36 30 949 3035 telefonszámon lehet.

A jelentkezési lap a folyóiratból (www.spanyolnatha.hu) tölthető le.

RÉSZVÉTELI DÍJ: 12 500 Ft, melyet a jelentkezés elfogadását követő visszaigazolás után a Példa Képfőiskola Kortárs Művészeti Alapítvány számlájára,

legkésőbb július 15-ig kérjük utalni. Budapest Bank: 10102718-58016700-0100008. Közlemény: a résztvevő neve és a „Műhelytábor” megjegyzés.

A díj a programokon való részvétel biztosításán túl tartalmazza a szállásdíjat, a fürdőbelépőt és a napi egyszeri étkezés (ebéd) költségét. Szállás: 2 ágyas,

fürdőszobás, színes tévével és hűtőszekrénnyel ellátott szobákban.

A Spanyolnátha műhelytáborát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.