Semmiféle járványügyi korlátozás nem vonatkozik a a vadászati kiállításra

Több környező országban szigorítanak a delta variáns terjedése miatt, eközben a kormány kedvenc rendezvénye miatt enyhít az előírásokon.

https://nepszava.hu/3132260_semmifele-jarvanyugyi-korlatozas-nem-vonatko...

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet-módosítás, ami alapján az Egy a Természettel 2021 - One With Nature 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól - közölte kedd este Facebook-oldalán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán - aki egyben a rendezvény kormánybiztosa is - azt írta, a szeptember 25. és október 14. között megtartott vadászati világkiállításra való belépéshez még védettségi igazolványra sem lesz szükség. Jelezte azt is, hogy a húsz napos programsorozat előkészületei a terveknek megfelelően, ütemszerűen zajlanak.  Eközben több szomszédos országban szigorítanak az egyre növekvő koronavírusos esetszámok miatt. Mint lapunk is megírta, Szerbiában már az iskolákban is kötelező a maszkhordás, Szlovéniában pedig védettségi igazolványhoz kötik a nem alapvető szolgáltatások igénybevételét.  A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter kedden egyébként azt közölte, hogy a kormány nem tervez újabb szigorításokat. Novák Katalin elmondta, nem a fertőzési számokat nézik, mivel "fontosabb visszajelzés az, hányan kerülnek kórházba, vagy esetlegesen hányan veszítik el az életüket a járvány következtében."

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.