Semmiféle járványügyi korlátozás nem vonatkozik a a vadászati kiállításra

Több környező országban szigorítanak a delta variáns terjedése miatt, eközben a kormány kedvenc rendezvénye miatt enyhít az előírásokon.

https://nepszava.hu/3132260_semmifele-jarvanyugyi-korlatozas-nem-vonatko...

Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet-módosítás, ami alapján az Egy a Természettel 2021 - One With Nature 2021 Vadászati és Természeti Világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól - közölte kedd este Facebook-oldalán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács Zoltán - aki egyben a rendezvény kormánybiztosa is - azt írta, a szeptember 25. és október 14. között megtartott vadászati világkiállításra való belépéshez még védettségi igazolványra sem lesz szükség. Jelezte azt is, hogy a húsz napos programsorozat előkészületei a terveknek megfelelően, ütemszerűen zajlanak.  Eközben több szomszédos országban szigorítanak az egyre növekvő koronavírusos esetszámok miatt. Mint lapunk is megírta, Szerbiában már az iskolákban is kötelező a maszkhordás, Szlovéniában pedig védettségi igazolványhoz kötik a nem alapvető szolgáltatások igénybevételét.  A családügyekért felelős tárca nélküli miniszter kedden egyébként azt közölte, hogy a kormány nem tervez újabb szigorításokat. Novák Katalin elmondta, nem a fertőzési számokat nézik, mivel "fontosabb visszajelzés az, hányan kerülnek kórházba, vagy esetlegesen hányan veszítik el az életüket a járvány következtében."

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.