Saját hírszolgálatot hoznak létre az ellenzéki vezetésű önkormányzatok

Hamarosan útjára indulhat az a hírszolgálat, amely a független és ellenzéki médiumokat hangolná össze a kormánypárti sajtóval szemben – írja a Népszava.

https://index.hu/belfold/2021/06/14/sajat-hirszolgalatot-hoznak-letre-az...

A lap információi szerint elsősorban az ellenzéki vezetésű önkormányzatok orgánumai lehetnek majd partnerei annak a hírszolgálatnak, amelyet egyfajta „ellenzéki MTI-ként” is emlegetnek. A Népszava azt írta, hogy Karácsony Gergely egyik tanácsadója állt elő először ezzel az ötlettel, de Márki-Zay Péter is beszélt arról februárban, hogy szeretnének létrehozni egy ilyen hírszolgálatot. 

A kezdeményezés célja, hogy egy kis létszámú központi stáb összehangolja és kiegészítse azoknak a médiumoknak a tartalmát, melyek részt vesznek benne. Ezáltal a KESMA által működtetett megyei lapokkal szemben próbálnak választ adni, ahol szintén központilag készítik a vezető, rendszerint az ellenzéki politikusokat lejárató anyagokat. 

A budapesti és nagyvárosi médiabuborékon túl szeretnénk eljutni azokhoz az emberekhez, akiknek a mára a kormányszócsővé vált megyei lapokon és a propagandát nyomató közmédián túl nem sok lehetőségük van másfajta hírekhez jutni

– nyilatkozta a kezdeményezés egyik, anonimitást kérő szervezője a Népszavának.

A hírszolgálat online felülete egyébként már működik, de még csak kevés résztvevővel, és július közepén szeretnék majd teljes erőbedobással elindítani azt. A központi stáb vezetője Kövesdi Péter, az Érd Médiacentrum ügyvezető főszerkesztője, a Népszava korábbi munkatársa lesz.

Valóban felmerült már tavaly az ellenzéki önkormányzatok kommunikációs együttműködésének igénye. Ennek lényege, hogy az ő felületeiken keletkező különféle tartalmakat hogyan lehetne eljuttatni egyrészt az országos médiába, másrészt az ország másik végébe

– nyilatkozta Kövesdi a Népszavának.

Hozzátette: szerinte túlzás „ellenzéki MTI-ről” beszélni, mert nem egy profi hírügynökséget akarnak építeni, hanem csak az önkormányzati médiavilágban létrejövő tartalmakat akarják felhangosítani. „Másfél éve az érdi helyi médiában dolgozom, így nagyjából tudom, milyen gondokkal küzdenek a helyi lapok, tévék, rádiók, hírportálok, és hogy mennyi értékes információt állítanak elő, amelyeket vétek lenne nem összegyűjteni és továbbadni” – fejtette ki. 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.