Sándor Zsuzsa szerint feles ellenzéki győzelemmel is kidobható a Fidesz alaptörvénye

A volt bírónő szerint Polt Péter legfőbb ügyész bűncselekményeket követ el, mert folyamatosan szemet huny nyilvánvaló bűntettek felett. Hangsúlyozta, hogy a Fidesz-kormány 2012-ben tisztogatást hajtott végre a bíróságokon, majd a saját embereit nevezte ki vezető pozíciókba.

https://hirklikk.hu/kozelet/sandor-zsuzsa-szerint-feles-ellenzeki-gyozel...

Dr. Sándor Zsuzsa 2012-ben tanácsvezető bíró volt a Fővárosi Bíróságon, azonban a Fidesz-kormány több mint kétszáz másik társával együtt kényszernyugdíjazta. A Szabad Európának adott interjúban hangsúlyozta, hogy 2012-ben gyakorlatilag lefejezték a bíróságot, kitalálták, hogy aki betöltötte a 62. életévét, húzzon el. Az abban az évben kétszázhuszonvalahány ember volt. Köztük volt ő is. „Ráadásul elég mocskosul csinálták." 

Ennek szerinte „azon kívül, hogy az ő emberei kerüljenek magasabb beosztásba meg új helyekre, igazán reális indoka nem volt. 62 évesen egy bíró a pályája csúcsán van szakmailag, tapasztalatban, hogy fiatalokat tanítson, instruktor legyen. 62 év még nem olyan nagy kor. Nem azért küldték el a 62 éven felülieket, mert mind szenilis, vén hülye volt; egyikük sem volt az. Ők mind aktív bírók voltak, különböző beosztásokban. Gyakorlatilag le akarták cserélni a garnitúrát, ez teljesen egyértelmű volt."

2012 óta a Fidesz elfoglalta a bíróságokat. Most jutott szerintem a csúcsra, amikor Varga Zs. Andrást kinevezték a Kúria elnökének. Az i-re a pontot a bíróság elfoglalásában a tavalyi és az idei év történései tették fel."

Sándor Zsuzsa elmondta, hogy Polt Péterről nagyon rossz a véleménye. „Polt Péter teljes kiszolgálója a Fidesz-hatalomnak, gyalázatos, szerintem bűncselekményeket követ el, amikor szemet huny nyilvánvaló bűntettek felett. Megszegi a hivatali kötelességét. Az bűncselekmény."

A volt bíró szerint meg kell nyerni a választásokat. „Ez az első lépés. Hogy utána mit és hogyan, arról nagyon sok szakmai vita folyik. Ha kétharmaddal nyer a demokratikus ellenzék, nincs gond, de nem vagyok ennyire optimista. A problémák akkor jönnek elő, amikor, mondjuk, felessel megnyerik a választást. Alkotmányjogászok gondolkoznak és dolgoznak ki különböző elméleteket, mit lehet kezdeni a kétharmados törvényekkel.

A mostani Alaptörvény alapján – amely egyébként borzalom, önmagában is borzalmas, semmiféle jogalkotási szabálynak nem felel meg – meg lehet állapítani, hogy a Fidesz a hatalom kizárólagos megragadására törekszik."

Egyetért Vörös Imre alkotmányjogásszal abban, hogy az Alkotmánybíróság nem teszi a dolgát, ezért a feles többségű parlament átveheti az Alkotmánybíróság hatáskörét, és kimondhatja, hogy az Alaptörvény nincs, nem létezik. Vannak részei, amelyeket meg lehet tartani, azokat tartsák meg. Vannak részei, amelyeket egyszerűen meg kell semmisíteni. Ehhez azonban társadalmi támogatottság kell. Népszavazással kell alátámasztani, hogy ne a Fidesz-alaptörvény mentén működjön az ország.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.