Republikon: erősödött a Fidesz, de továbbra is vezet az ellenzék

December 9. és 14. között, vagyis napokkal Völner Pál korrupciós botrányának kirobbanása után készített a Republikon közvélemény-kutatást a pártok népszerűségéről.

https://hirklikk.hu/kozelet/republikon-erosodott-a-fidesz-de-tovabbra-is...

Az 1000 fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés szerint, amelyet a Telexen tettek közzé, a teljes népesség körében 36-33 százalék arányban vezet az ellenzék a Fidesszel szemben, a pártválasztók között pedig 48-43 arányban – írja a hvg.hu.

Ez az öt százalékpont különbség azért is fontos, mert a legtöbb szakértő úgy szokott számolni, hogy a választókörzetek megrajzolása és a határon túlról érkező szavazatok miatt nagyjából ekkora ellenzéki előny jelentené azt, hogy mandátumszámban is van esélyük legyőzni a Fideszt.

A mostani adat a Fidesz erősödését mutatja, a teljes népesség és a pártválasztók között is két százalékkal áll jobban a kormánypárt, mint egy hónapja. Az ellenzéki oldalon a DK támogatottsága több hónap csökkenés után nőni kezdett, a Momentum hibahatáron belül, de erősödni tudott, a Jobbik nem jött ki a gödörből, ahova az előválasztás után becsúszott, bár még így is az ellenzék második legerősebbje.

Ha egyenként nézzük az ellenzéki pártokat, akkor a pártot választók között a DK 16, a Jobbik 10, az MSZP-Párbeszéd 10, a Momentum 9, az LMP 3 százalékon áll. A Mi Hazánk 4, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 3 százalékon van a pártot választók között.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.