Republikon évzáró

Kedves Barátunk! 

A Republikon szép hagyománya, hogy minden évben, egy pohár jó bor mellett, barátainkkal közösen zárjuk az évet, és egyúttal köszöntjük az újat. Ezeken a találkozókon évek óta arra is megkérjük egy-egy barátunkat, hogy mondjanak néhány gondolatot arról, hogy mi minden történt velünk a mögöttünk hagyott évben, és miben bízunk, mit hoz a következő.

A koronavírus-járvány 2021-ben sem teszi lehetővé, hogy nagyobb körben találkozzunk, és jól „kibeszéljük" az évet. Ugyanakkor a járvány ismétlődő hullámai között is fontosnak tartjuk, hogy el tudjuk mondani egymásnak és az érdeklődőknek, hogy mit gondolunk Magyarország, Európa és világ alakulásáról.

Gondolatok 2021-22 fordulóján

Köszöntő
• Horn Gábor, kuratóriumi elnök, Republikon Alapítvány
• Virág Andrea, stratégiai igazgató, Republikon Intézet

Vendégek
• Iványi Gábor lelkész
• Lantos Gabriella egészségpolitikus
• Pető Péter újságíró
• Tóth Krisztina író

A beszélgetés időpontja: december 15., szerda, 17 óra.

• A programot az esemény Facebook-oldalán közvetítjük, de az érdeklődők a ZOOM-felületén közvetlenül is részesei lehetnek a kerekasztal-beszélgetésnek.
• ZOOM-regisztráció: https://forms.office.com/r/AtTCVKRpL7
• A belépéshez szükséges linket és az egyéb tudnivalókat egy későbbi levélben küldjük el a regisztráltaknak.
• Hozzászólásokra mindkét felületen lesz lehetőség.
• Az esemény magyar nyelven zajlik.

Várunk minden érdeklődőt! 

Üdvözlettel,
Republikon
http://republikon.hu
https://www.facebook.com/republikon 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.