A repülő idő hete - Bolgár György jegyzete

https://nepszava.hu/3122064_a-repulo-ido-hete

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban), hogy „megmentettünk minden életet, amit meg lehetett menteni. Elláttunk minden beteget. A magyar egészségügy nemhogy nem omlott össze, de kiemelkedően teljesített egész Európában”. Ezzel szemben a tény az, hogy természetesen nem mentettek meg minden életet. A 24.hu portálnak a napokban nyilatkozó belgyógyász például elmondta, hogy kórházában volt olyan időszak, amikor az intenzív osztályon 12 betegre jutott egyetlen szakápoló, holott normális körülmények között egy ápolónak legfeljebb két beteget kellene ellátnia. De még a Kórházi Főigazgatóság egyik vezetője is elismerte, hogy a lélegeztetőgépre tett betegek több mint 80 százalékát elveszítették. Így aztán Európában lakosságarányosan a mai napig nálunk haltak meg a legtöbben a járványban. Ami sajnos tényleg kiemelkedő.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy két, két és fél hónappal előbbre vagyunk az oltásokban és a korlátozások feloldásában, mint az Európai Unió többi országa. Ezzel szemben a tény az, hogy a korlátozásokat nálunk nem március közepén vagy április elején kezdték feloldani, hanem csak május elején, Európában pedig mostanában. Úgy látszik, Orbán fejében gyorsabban száll az idő.

Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (Belgrádban), hogy Magyarország és Szerbia „nem tekintett sem ideológiai, sem geopolitikai kérdésként a vakcinára, hanem annak tekintettük, ami, tehát az emberi élet megvédése eszközének”. Ezzel szemben a tény az, hogy ha így lett volna, akkor megvártuk volna, amíg orosz és kínai barátaink végigjárják a szakmai engedélyeztetés útját. Ehelyett a politikailag kikövezett utat választották.

Azt állította Varga Judit igazságügyi miniszter (az Európai Bíróság ítéletére reagálva, amely szerint az Európai Parlament jogszerűen fogadta el a magyar jogsértésekről készített Sargentini-jelentést), hogy „ha a tartózkodásokat – az egyébként egy elsőéves joghallgató számára is könnyen beazonosítható egyértelmű eljárási szabályok alapján – figyelembe vették volna a támogató szavazatok arányának meghatározásakor, akkor nem lett volna meg a szükséges kétharmados többség a politikailag elfogult jelentés elfogadásához”. Ezzel szemben a tény az, hogy nem elsőéves joghallgatók döntöttek a magyar kormány panaszáról, hanem Európa legtekintélyesebb bírái. Csupa tanulatlan senki. Vissza az iskolapadba! Remélhetőleg Varga Judit professzor osztályába.

Varga Judit szerint az is „érdekes”, hogy a bírósági ítéletre egy ilyen „egyszerű”, eljárásjogi kérdésben három évig kellett várni, miközben egy másik ügyben, a sokkal komplikáltabb jogállami kritériumok kérdésében az Európai Parlament gyorsabb bírósági döntéshozatalt követel. Ezzel szemben a tény az, hogy nincs ebben semmi érdekes. A Sargentini-jelentés érvényességének ugyanis nincs gyakorlati következménye, annak viszont lenne, ha az Európai Bíróság csak három év múlva adná áldását arra, hogy az Európai Unió számon kérhesse Magyarországtól és Lengyelországtól a jogállami feltételek betartását. Ez még egy elsőéves joghallgató számára is világos, nem?  

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.