Reagálás a Momentum Mozgalom elnökének indokolatlan kirohanására

Szanyi Tibor közleménye

Reagálás a Momentum Mozgalom elnökének indokolatlan kirohanására: Csak annak lehet segíteni, aki azt hagyja

Az Olimpia rendezésének kérdése az első pillanattól megosztja a magyar lakosságot. Ki ne vágyna a dicsőségre, a rendezés lehetőségére? Csakhogy Magyarországnak egy Olimpia rendezése előtt sokkal súlyosabb szociális kérdéseket és társadalmi feszültségeket kell kezelnie, megoldania.

A Momentum Mozgalom aláírásgyűjtésiakcióját több politikai párt is támogatja, hiszen az Olimpia rendezésének időszerűtlenségével a legtöbben egyetértenek. Ezért a pártok, politikusok saját lehetőségeikhez mérten segítik is az aláírásgyűjtés sikerességét.

E céllal tartott sajtótájékoztatót Szanyi Tibor szombat délután a nyugati aluljárónál, a Momentum standja előtt, amit a mozgalom szervezőinek előzetesen, továbbá a helyszínen egyaránt jelzett, egyetértésüket pedig nyugtázta.

A Mozgalom helyszínre és alkalomra felvonuló elnöke Fekete-Győr András arrogáns fellépése és a segítségnyújtáshoz való viszonyulása, nemcsak a képviselőt, hanem a többi jelenlévőt is meglepte. "Mélyen elszomorít, mikor valaki az általa kért támogatás mögött hátsó szándékokat feltételez. Így nehéz lesz bármit is elérni, mert csak annak lehet segíteni, aki azt hagyja is. Mindezek ellenére az aláírásgyűjtést a továbbiakban is segíteni fogom." - húzta alá a szocialista EP-képviselő.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.