Publicus: nem csak Völner érintett a többség szerint

Varga Judit igazságügyi miniszter, sőt Orbán Viktor miniszterelnök felelősségét is firtatják a megkérdezettek a lapunknak kutató Publicus Intézet felmérésében, amelyben az exállamtitkár korrupciós botrányáról kérdeztek.

https://nepszava.hu/3141305_publicus-nem-csak-volner-erintett-a-tobbseg-...

A többség úgy véli, Varga Judit igazságügyi miniszter is felelős azért, hogy helyettese, Völner Pál korrupciós botrányba keveredett – derült ki a Publicus Intézet lapunk számára készített közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek alig valamivel kevesebb mint fele úgy látja, megállapítható a miniszter felelőssége, s Varga ezt az eredményt is csak annak köszönheti, hogy a kormánypárti szavazók igencsak megengedőek voltak vele. Az ellenzékiek 84 százalékával szemben csak 22 százalékuk vetette fel a tárcavezető felelősségét. Még így is úgy véli minden nyolcadik Fidesz-KDNP-szavazó, hogy a miniszternek le kellene mondania, az ellenzékieknek viszont 82 százaléka szerint lenne szükséges Varga távozása, de még a bizonytalanok csaknem 40 százaléka is lemondáspárti. Orbán Viktor felelősségét is sokan érzik az ügyben: a válaszadók negyven százaléka, az ellenzékieknek pedig több mint háromnegyede szerint a kormányfő felelőssége is megállapítható, sőt meglepő módon még a fideszesek között is van 11 százalék, aki így vélekedik. A kormány megítélését tekintve az is beszédes, hogy a megkérdezettek 53 százaléka szerint nemcsak Völner érintett az ügyben a kormányzat legmagasabb szintjén, s csak 8 százalék zárta ki ennek lehetőségét mondván, az államtitkár magánakciójáról volt csak szó. Az sem vet túl jó fényt a kabinetre, hogy csak a válaszadók 14 százaléka szerint különleges eset Völneré, ennél három és félszer többen viszont úgy gondolják nem egyedi jelenség a korrupció az ország legfelső vezetésében.

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.