Polt Péter újabb nagyon nagy hal ellen zajló nyomozást ismert el

Ismét egy több mint gyanús ügyet kapart ki Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő pénteki Facebook-posztjában írta meg, hogy kiderítette, nyomoznak egy olyan üzlet ügyében, amelyet még Tarlós István főpolgármestersége alatt kötöttek 19 milliárd forint értékben. Ezt maga Polt Péter legfőbb ügyész is kénytelen volt elismerni a független képviselő írásbeli kérdésére.

https://hirklikk.hu/kozelet/polt-peter-ujabb-nagyon-nagy-hal-ellen-zajlo...

Hadházy meg nem erősített információi szerint lehet, hogy máris vezéráldozatot követelt a nyomozás. Az ügynek valószínűleg köze lehet Sors László NAV-elnök nyári leváltásához, valószínűleg azért, mert nem tudta eltussolni a bűncselekményt. A NAV ugyanis már a nyáron hírt adott egy számlagyár lebuktatásáról. Hadházy szerint ezzel is összefügghet a mostani fejlemény.

Még éppen felfelé ívelő szakaszában van a rendszerváltás óta a legmagasabb kormányzati potentát, Völner Pál – menet közben lemondatott – igazságügyi államtitkár korrupciós ügye, s máris újabb – a gyanú szerint igen magas körökig felérő – botrányról érkeztek hírek. Köszönhetően Hadházy Ákosnak, aki november 24-én írásos választ kért Polt Pétertől egy két évvel korábbi fővárosi közbeszerzési ügy kapcsán. A legfőbb ügyész már válaszolt is.

Mint Hadházy írásbeli kérdéséből kiderült, az érintett (12442/2019 iktatószámú) közbeszerzést a Sys IT Services Kft. (jogutód a Sys IT Network Zrt.) kötötte a Budapesti Közlekedési Zrt.-vel még 2019. június 28-én – azaz a Fidesz főpolgármestere, Tarlós István ideje alatt – 19,04 milliárd forint összegre, informatikai üzemeltetési és fejlesztési feladatok ellátására. Az már a képviselő Facebook-bejegyzéséből derült ki, hogy BKV az év elején írta ki a közbeszerzést, amelyre – minő véletlen! – egyetlen ajánlat érkezett. Attól a cégtől, amelynek egyik tulajdonosa az a Várszegi Zsolt, akinek a neve a parkolási ügyekből ismerős: az ő nevével is fémjelzett SIS Parking Kft. volt ugyanis az egyik tagja azoknak a konzorciumoknak, amelyek többek között Újbudán, majd Zuglóban is veszteséges parkolási rendszert építettek ki. A cég alvállalkozóként a NER-kedvenc 4iG-t és a Magyar Telekomot jelölte meg.

Hadházy úgy tudja, hogy az alvállalkozók nem, vagy nem teljesen végezték el a munkát, ellenben számláztak, vagyis munka nélkül kaptak pénzt az adófizetők kárára. „Az ügy szálai az egyelőre meg nem erősített hírek szerint igen magasra érnek. Lehet, hogy máris vezéráldozatot követelt a nyomozás, hiszen – úgy tudom – köze lehet Sors László NAV-elnök idén nyári leváltásához (akinek a bűne az lehetett, hogy nem tudta időben leállítani az eljárást)” – írja Hadházy.

Mindenesetre szerinte „valami nagy zavar van az erőben”, Polt Péter ugyanis az írásos kérdésére adott válaszában elismerte, hogy nyomozás folyik az informatikai szerződés ügyében, sőt – mint jelezte – már gyanúsított is van. A NAV ugyanis nyomoz „jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás” gyanúja miatt, mégpedig a SYS IT Services Kft-t érintő ügyben.

Akárhogyan is, az újabb botrány nem jön jókor a Fidesznek. A héten ez már a második korrupciósnak kinéző olyan ügy, amely köthető a regnáló kormányhoz, s amelyben Polt Péter kénytelen volt elismerni, hogy valóban folyik nyomozás.

Forrás: Hírklikk

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.