Ott a helyed a hétfő esti közös ellenzéki tüntetésen!

 

Kedves Barátom!

 

Ma pontosan egy hete tudjuk, hogy az Orbán-kormány egy izraeli kémszoftverrel figyeltethetett meg magyar újságírókat, ügyvédeket, vállalkozókat és ellenzéki politikusokat. Úgy telt el ez az egy hét, hogy a kormánytól továbbra sem kaptunk magyarázatot a történtekre, a kormánytagok leginkább egymásra mutogattak és összevissza beszéltek. Eddig nagyon türelmesek voltunk, de ez a türelem mostanra elfogyott.

 

Az ellenzéki pártok ezért július 26-án, hétfőn este 18:00-tól közös tüntetést tartanak, a gyülekező pedig a Terror Háza előtt, az Andrássy út 60. szám alatt lesz. A DK részéről Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese fog beszélni. Ha Te is ott leszel, akkor kérlek már most csatlakozz a tüntetés eseményoldalához:

 

CSATLAKOZOM!

 

Itt az ideje, hogy megmutassuk a Fidesznek, nem figyeltethet meg következmények nélkül sem újságírókat, sem ellenzéki politikusokat, sem másokat pusztán pártpolitikai alapon! Mutassuk meg együtt a Terror Háza előtt, hogy azok az idők, amelyeknek ez az épület emléket állít, soha nem térhetnek vissza: nem lesz többé III/III. sem besúgókkal, sem kémszoftverekkel! Hogy biztosan eljusson az üzenet, a tömeg 18:30-kor átvonul a Lendvay utcába, hogy a beszédek már a Fidesz székháza előtt hangozzanak el. Tegyük világossá, hogy nem kérünk a diktatúrából, 2022-ben pedig véget vetünk a pártállamnak! Tesszük a dolgunk.

 

Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

 

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.