Ott a helyed a hétfő esti közös ellenzéki tüntetésen!

 

Kedves Barátom!

 

Ma pontosan egy hete tudjuk, hogy az Orbán-kormány egy izraeli kémszoftverrel figyeltethetett meg magyar újságírókat, ügyvédeket, vállalkozókat és ellenzéki politikusokat. Úgy telt el ez az egy hét, hogy a kormánytól továbbra sem kaptunk magyarázatot a történtekre, a kormánytagok leginkább egymásra mutogattak és összevissza beszéltek. Eddig nagyon türelmesek voltunk, de ez a türelem mostanra elfogyott.

 

Az ellenzéki pártok ezért július 26-án, hétfőn este 18:00-tól közös tüntetést tartanak, a gyülekező pedig a Terror Háza előtt, az Andrássy út 60. szám alatt lesz. A DK részéről Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese fog beszélni. Ha Te is ott leszel, akkor kérlek már most csatlakozz a tüntetés eseményoldalához:

 

CSATLAKOZOM!

 

Itt az ideje, hogy megmutassuk a Fidesznek, nem figyeltethet meg következmények nélkül sem újságírókat, sem ellenzéki politikusokat, sem másokat pusztán pártpolitikai alapon! Mutassuk meg együtt a Terror Háza előtt, hogy azok az idők, amelyeknek ez az épület emléket állít, soha nem térhetnek vissza: nem lesz többé III/III. sem besúgókkal, sem kémszoftverekkel! Hogy biztosan eljusson az üzenet, a tömeg 18:30-kor átvonul a Lendvay utcába, hogy a beszédek már a Fidesz székháza előtt hangozzanak el. Tegyük világossá, hogy nem kérünk a diktatúrából, 2022-ben pedig véget vetünk a pártállamnak! Tesszük a dolgunk.

 

Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

 

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.