Orbán Viktor: a vírus az utolsó embert is meg fogja találni, aki nem oltott

A magyar miniszterelnök péntek reggel adott interjút a Kossuth Rádióban, ahol ismét hangsúlyozta az oltás fontosságát.

https://liner.hu/orban-viktor-koronavirus-oltas-covid-miniszterelnok/

Orbán Viktor friss járványadatokkal is szolgált az interjúja elején, kiemelvén, hogy már 1000 alatt van a kórházi COVID-betegek száma, akik nem szorulnak gépi lélegeztetésre. Azok, akik gépi lélegeztetést kapnak a súlyos állapotuk miatt, jelenleg 121-en vannak.

A számok folyamatosan csökkennek, így már 100 ezer alá zuhant az aktív betegek száma: több mint 80 ezer olyan ember van Magyarországon, akik igazoltan fertőzöttek. Orbán azonban attól tart, hogy azokban, akik még nem oltatották be magukat, olyan képzet alakulhat ki, hogy mindezt megúszhatják. Ez összesen körülbelül 3 millió embert jelent ebben a pillanatban, ami sok.

Orbán kiemelte, tudományos tény, hogy a koronavírus egy olyan vírus, ami nem múlik el, és előbb-utóbb mindenkit meg fog találni. A miniszterelnök szerint sokan lehetnek a 3 millió ember között, akik a nyájimmunitásban hisznek, és azt gondolják, hogy az meg fogja védeni őket. Szintén hangsúlyozta, a vírus az utolsó embert is meg fogja találni, aki nem védett.

(...)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.