Orbán Viktor megszólalt az omikron variánsról, így védekezne a kormány

Az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amekkora veszélyt jelent - mondta Orbán Viktor az omikron variánsról a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában pénteken. A miniszterelnök hozzátette, óvatosak, figyelik a tudományos eredményeket, mert aki egyszer már a tejjel megégette a száját, a vizet is óvatosan issza.

http://www.atv.hu/belfold/20211203-orban-viktor-megszolalt-az-omikron-va...

A kormány meghosszabbítja az oltási akcióhetet. Orbán Viktor szerint a számok magukért beszélnek, tegnapig 1 millió oltást adtak be, 800 ezer megerősítő oltás volt, 115 ezer pedig első oltás. 

Orbán Viktor közölte, hogy a  harmadik oltás tekintetében egészen száguldunk, 2 millió 600 ezernél járunk. Az első és második oltás hatékonysága 6 hónap után kezd csökkenni, viszont harmadik oltással ez ismét 90 százalékos szintre hozható.

A legnagyobb ajándék, amit idén egymásnak adhatunk, ha beoltatjuk magunkat - mondta a miniszterelnök. 

Nagy terhet jelent, de fantasztikusan küzdött mindenki, orvosok, ápolók, rendvédelmisek, akik felesküdtek erre, nem roppant össze a magyar egészségügyi kapacitás, jól állja a sarat - mondta Orbán Viktor a műsorvezető kérdésére, hogy az akciópontok felállítása nem jelent-e túl nagy terhet a magyar egészségügyi rendszernek.

Az omikron variánsra vonatkozó kérdésre Orbán Viktor azt mondta: az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amekkora veszélyt jelent. “Beszámoltatja a minisztert”, óvatosak, figyelik a tudományos eredményeket - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: aki egyszer már a tejjel megégette a száját, a vizet is óvatosan issza.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Ausztriában az egészségügyi kapacitások nem elégségesek, ezért vannak ott a szigorítások.

Nem kell megijedni, nem fogunk rátörni senkire, nem kopogtatunk be minden ajtón, de mindenkit felkeresnek e-mailben, sms-ben, levélben, mert a 2 oltás “nem örök életre szól”, ezért azokat, akik még nem vették fel a harmadik oltást, megkeresnek, hogy oltassa be magát.

Minden településen oltási akciónapokat szerveznek. Azt remélik, hogy ettől rakéta sebességgel megnő a beoltottak száma - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy akiknek lejár a védettsége, hat hónap után, azokat értesítik erről.

A pedagógus szakszervezetek attól tartanak, hogy tanárhiány lesz, mert sokan nem akarják felvenni az oltást. Orbán Viktor szerint a tanárhiány fontos kérdés, de “nekünk a gyerekeink és az ő egészségük megőrzése a legfontosabb”.
A szülők részéről kellő tisztelettel, de jogos elvárás, hogy ha a gyerekeinkkel foglalkoznak, az egészségük megvédése érdekében vegyék fel az oltást - mondta Orbán Viktor.

Nyugat-Európában van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben azt, hogy a gyermekek emberré nevelése az a szülőknek a joga. Az nem történhet meg, hogy a kötelező iskolákban mindenféle aktivisták olyan eszméket népszerűsítenek szexuális területen, amelyekkel én, mint szülő nem értek egyet - magyarázta Orbán. Szerinte a hosszabb távú jövőnkről szóló elkeseredett küzdelem zajlik a háttérben, azért van szükség népszavazásra, mert a magyar kormány nem tudja egyedül megvédeni a magyarok érdekét. Orbán Viktor felhozta a migráció elleni népszavazást, hogy azzal sikerült erőt demonstrálni Brüsszelben. 

Ha ennek nincs jelentősége, Brüsszel miért zsarol bennünket? - kérdezett vissza
annak kapcsán Orbán Viktor, hogy az ellenzék szerint a gyermekvédelmi törvényben foglalt ügy nem valós problémán alapul.

Egy választás nem egy délutáni kiruccanás, hanem egy komoly dolog. Persze, hogy be akarnak avatkozni, mert azt szeretnék, hogy a következő négy évben energia, bevándorlás és gyereknevelés kérdésben Brüsszel akadály nélkül tudjon menni. De mi magyar kormány vagyunk, ami jó, azt átvesszük, ami nem, azzal szembe megyünk - mondta a miniszterelnök.

A baloldal azt akarja, hogy többet fizessenek az emberek az áramért és a gázért, a jobboldal azt, hogy kevesebbet – mondja Orbán.

Amikor az önkormányzatokról beszélünk, nem csak annak vezetőire, hanem az ott élőkre is gondolni kell. A budapestieknek és hódmezővásárhelyienek is az a jó, ha emberek kevesebbet fizetnek az áramért és gázért. A kormány döntése után az önkormányzatok is csatlakozni tudnak egyetemes energiaszolgáltatókhoz, így alacsonyabb lesznek a felhasználói díjak. Örülünk, hogy segíthettünk - válaszolta Orbán Viktor az arra vonatkozó kérdésre, hogy Budapest és Hódmezővásárhely elsők között jelentkezett az önkormányzatoknak szóló rezsicsökkentésre.

Cikkünk frissül...

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.