Orbán Viktor: lehetővé tesszük a harmadik oltást

Négy hónappal a második oltás után lehet kérni a háziorvostól az újabbat, oltási sorrend nincs, a kombinálásról az orvos dönt - jelentette be a kormányfő.

https://infostart.hu/belfold/2021/07/16/orban-viktor-lehetove-tesszuk-a-...

Augusztus elsejétől lehet igénybe venni a harmadik oltást - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást.

Döntött a kabinet arról is, hogy azokat az időseket felkeresik, akik nincsenek beoltva. A 65 év felettiek 15 százaléka nem kért eddig vakcinát, őket megpróbálják meggyőzni.

Szintén döntés született arról, hogy augusztus 30-án és 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12-15 év közöttiek számára oltást szerveznek az iskolákban - a gyerekek akkor kaphatják meg, ha a szülők hozzájárulnak.

További részletek hamarosan.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.