Orbán Viktor: lehetővé tesszük a harmadik oltást

Négy hónappal a második oltás után lehet kérni a háziorvostól az újabbat, oltási sorrend nincs, a kombinálásról az orvos dönt - jelentette be a kormányfő.

https://infostart.hu/belfold/2021/07/16/orban-viktor-lehetove-tesszuk-a-...

Augusztus elsejétől lehet igénybe venni a harmadik oltást - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást.

Döntött a kabinet arról is, hogy azokat az időseket felkeresik, akik nincsenek beoltva. A 65 év felettiek 15 százaléka nem kért eddig vakcinát, őket megpróbálják meggyőzni.

Szintén döntés született arról, hogy augusztus 30-án és 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12-15 év közöttiek számára oltást szerveznek az iskolákban - a gyerekek akkor kaphatják meg, ha a szülők hozzájárulnak.

További részletek hamarosan.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.