Orbán Viktor kisbusza azon a horvát szigeten volt, ahol megállt a honvédségi repülő

A katolikus törvényhozók római találkozójára elég bonyolultan sikerült eljutni a miniszterelnöknek és csapatának.

https://168.hu/itthon/orban-viktor-kisbusz-horvat-sziget-repules-katolik...

Orbán Viktor kisbusza azon a horvát szigeten volt, ahol megállt a honvédségi repülő

A miniszterelnököt és a csapatát több helyszínen szedte össze az egyre inkább kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X. A gép egyébként a Magyar Honvédség tulajdonában áll. Orbán Viktor és más kormánytagok utazásáról először a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs számolt be, írja a 24.hu. Az államtitkár által augusztus 27-én közzétett képen a miniszterelnök Cristoph Schönborn bíborossal fog kezet Rómában. 

A 12. alkalommal megrendezett találkozón Novák Katalin tárca nélküli miniszter is részt vett. Orbán Viktorról már a találkozó előtt kiderült, hogy már augusztus 26-án Rómában tartózkodott. A 24.hu ezzel kapcsolatban meg szerette volna tudni, hogy vajon a honvédségi géppel utazott-e a miniszterelnök Rómába. A miniszterelnök sajtófőnökétől azonban választ nem kapott a lap. 

A repülési információk szerint a Falcon augusztus 26-án délben szállt fel a kecskeméti repülőtérről. A gép egy rövid balatoni érintővel Budapesten landolt, ahol nagy valószínűséggel Novák Katalint vették fel. A gép azonban nem rögtön Rómába tartott, hanem Horvátország felé vette az irányt. A gép akkor kapcsolta ki a jeladót, amikor Brac szigetéhez ért. 

A 24.hu a honvédségi gép horvátországi kitérője és a lap birtokába jutó felvételek miatt, amiken látható a miniszterelnök kisbusza, újra megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét. Havasi Bertalan a következőt válaszolta az újságnak: „a hivatalos programok során a miniszterelnök mindig a hivatalos előírások szerint utazik, biztosításáról a Terrorelhárítási Központ gondoskodik. Családtagjai költségeit pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően ő maga állja”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelbe, 2021. június 25-én. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu / AFP)

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.