Orbán Viktor kisbusza azon a horvát szigeten volt, ahol megállt a honvédségi repülő

A katolikus törvényhozók római találkozójára elég bonyolultan sikerült eljutni a miniszterelnöknek és csapatának.

https://168.hu/itthon/orban-viktor-kisbusz-horvat-sziget-repules-katolik...

Orbán Viktor kisbusza azon a horvát szigeten volt, ahol megállt a honvédségi repülő

A miniszterelnököt és a csapatát több helyszínen szedte össze az egyre inkább kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X. A gép egyébként a Magyar Honvédség tulajdonában áll. Orbán Viktor és más kormánytagok utazásáról először a Miniszterelnökség államtitkára, Orbán Balázs számolt be, írja a 24.hu. Az államtitkár által augusztus 27-én közzétett képen a miniszterelnök Cristoph Schönborn bíborossal fog kezet Rómában. 

A 12. alkalommal megrendezett találkozón Novák Katalin tárca nélküli miniszter is részt vett. Orbán Viktorról már a találkozó előtt kiderült, hogy már augusztus 26-án Rómában tartózkodott. A 24.hu ezzel kapcsolatban meg szerette volna tudni, hogy vajon a honvédségi géppel utazott-e a miniszterelnök Rómába. A miniszterelnök sajtófőnökétől azonban választ nem kapott a lap. 

A repülési információk szerint a Falcon augusztus 26-án délben szállt fel a kecskeméti repülőtérről. A gép egy rövid balatoni érintővel Budapesten landolt, ahol nagy valószínűséggel Novák Katalint vették fel. A gép azonban nem rögtön Rómába tartott, hanem Horvátország felé vette az irányt. A gép akkor kapcsolta ki a jeladót, amikor Brac szigetéhez ért. 

A 24.hu a honvédségi gép horvátországi kitérője és a lap birtokába jutó felvételek miatt, amiken látható a miniszterelnök kisbusza, újra megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét. Havasi Bertalan a következőt válaszolta az újságnak: „a hivatalos programok során a miniszterelnök mindig a hivatalos előírások szerint utazik, biztosításáról a Terrorelhárítási Központ gondoskodik. Családtagjai költségeit pedig az eddigi gyakorlatnak megfelelően ő maga állja”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió vezetőinek csúcstalálkozójára Brüsszelbe, 2021. június 25-én. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu / AFP)

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.