Orbán Viktor: a kettős mérce Európában általánossá vált

A kormányfő jogi huliganizmusnak nevezte, hogy az Európai Bizottság az oktatási törvény módosítását kéri. Hozzátette: a helyreállítás alapban szereplő összeg a magyar embereknek jár, megdolgoztak érte.

https://infostart.hu/belfold/2021/07/16/orban-viktor-veres-csata-lesz?ut...

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.

Az oltással és járvánnyal kapcsolatos bejelentések után Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában részletesen beszélt a Magyarország ellen csütörtökön indított uniós kötelezettségszegési eljárásokról. Mint ismert, Brüsszel két eljárást indított az LMBT-közösséghez tartozók alapvető jogainak megsértése miatt.

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön úgy kommentálta a helyzetet, hogy kibújt a szög a zsákból, és az a bizottság baja a köznevelési törvény módosításával, hogy a magyar kormány nem engedi be a köznevelési intézményekbe az LMBTQ-lobbit. Orbán Viktor pénteken reggel azt mondta: nem a szög, hanem a lóláb, sőt egy egész ló lóg ki.

A teljes interjút itt lehet meghallgatni.

„Visszafogottan próbálom minősíteni. Jogi huliganimzussal állunk szemben, ez egy randalírozás” – emelte ki a kormányfő. Kifejtette, hogy a családjog és az oktatás kizárólagos nemzeti hatáskörbe tartozik, semmi köze ehhez Brüsszelnek, de ebben az ügyben akarnak eljárást indítani velünk szemben.

A miniszterelnök szerint szégyenletes a bizottság álláspontja

– utalva arra, hogy korábban Ursula von der Leyen bizottsági elnök is éppen szégyenletesnek nevezte a magyar törvényt.

"Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítását kérik, és az a célja ennek, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba. A mi álláspontunk viszont az, hogy a gyerekeink közé nem fogjuk őket beengedni. A gyerekek szexuális nevelése a szülő feladata, a gyerek a szülőé. Ezt európai dokumentumok is megerősítik, általános irányelv.”

Orbán Viktor azt mondta, hogy az iskolában lehet ilyen felvilágosítás, ha ezzel a szülő egyetért, de akkor sem lehet mást beengedni a tanáron és az igazgató által erre alkalmasnak vélt személyeken kívül mást. Nyugaton általános, hogy szexuális propangandisták foglalkoznak a gyerekekkel, de Magyarországon nincs így – mondta. „Egy-egy eset előfordult, kezdett ezek száma növekedni, úgyhogy épp ideje volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.”

Úgy érezzük, el akarják venni tőlünk a gyerekeinket

– emelte ki.

Az EP múlt heti vitájára azért nem ment el a kormányfő, mert nem hívták.

„Menni akkor szoktam, amikor úgy látom, döntő pillanathoz érkezik a vita. Ez még nem következett be. Lesz még ennél sokkal élesebb és jelentőségteljesebb pillanat is az európai politikában. Óriási nyomás alatt vagyunk” – fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a kérdés szerepel a nemzeti konzultációban, és akinek fontos az ügy, az töltse ki.

Szóba került az interjúban, hogy az EU-s helyreállítási alap kifizetését összekapcsolná Brüsszel a gyermekvédelmi törvénnyel. Orbán Viktor azt mondta, hogy ez nem magyar, vagy magyar-lengyel jelenség, hasonló vita folyik Olaszországban és Romániában, és volt ilyen nagy vita Litvániával szemben is, de a litvánok megvédték a saját érdekeiket.

„Ha a litvánoknak sikerült, akkor nekünk magyaroknak miért ne sikerülne? A siker esélyével bocsátkozom ebbe a csatába, de véres csata lesz,

itt minden el fog hangozni, amit a magyar ember méltánytalannak, igazságtalannak, hatalommal való visszaélésnek szokott minősíteni.”

A kormányfő a nyugati kettős mércével kapcsolatban felidézte az UEFA döntését, és kiemelte, ha a magyar labdarúgó-válogatott három zárt kapus meccset kap a szurkolók miatt, akkor a futball-Eb döntőjében történtek alapján az lenne az arányos döntés, ha a Wembley-t lebontják.

„Ez a gyakorlat rossz, árt az Európai Uniónak, árt az európai nemzetek közötti együttműködésnek, ellentétes az EU értékeivel és céljaival” – fogalmazott, kiemelve, hogy elfogadhatatlan a pénzzel való összekötése bármilyen jogvitának.

A helyreállítás alapban szereplő összeg a magyar embereknek jár, megdolgoztak érte,

az nem adomány – hangsúlyozta.

A kormányfő szerint meg fogja kapni az ország ezt a pénzt, bár lesz vita előtte. A helyreállítás vissza nem várhat két hónapot, amíg jóváhagyják. Ezért a programokat megindítják úgy is, hogy az EU-s pénz még nem áll rendelkezésre. A kormány döntött arról, hogy ezeket a programokat, pályázatokat kiírják a gazdaság újraindításához, ezeket addig a költségvetésből finanszírozzák, aztán megérkezik majd az EU-tól.

A gyerek szent dolog Magyarországon, nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban – ismételte meg álláspontját.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.