Orbán Viktor: a kettős mérce Európában általánossá vált

A kormányfő jogi huliganizmusnak nevezte, hogy az Európai Bizottság az oktatási törvény módosítását kéri. Hozzátette: a helyreállítás alapban szereplő összeg a magyar embereknek jár, megdolgoztak érte.

https://infostart.hu/belfold/2021/07/16/orban-viktor-veres-csata-lesz?ut...

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.

Az oltással és járvánnyal kapcsolatos bejelentések után Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában részletesen beszélt a Magyarország ellen csütörtökön indított uniós kötelezettségszegési eljárásokról. Mint ismert, Brüsszel két eljárást indított az LMBT-közösséghez tartozók alapvető jogainak megsértése miatt.

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön úgy kommentálta a helyzetet, hogy kibújt a szög a zsákból, és az a bizottság baja a köznevelési törvény módosításával, hogy a magyar kormány nem engedi be a köznevelési intézményekbe az LMBTQ-lobbit. Orbán Viktor pénteken reggel azt mondta: nem a szög, hanem a lóláb, sőt egy egész ló lóg ki.

A teljes interjút itt lehet meghallgatni.

„Visszafogottan próbálom minősíteni. Jogi huliganimzussal állunk szemben, ez egy randalírozás” – emelte ki a kormányfő. Kifejtette, hogy a családjog és az oktatás kizárólagos nemzeti hatáskörbe tartozik, semmi köze ehhez Brüsszelnek, de ebben az ügyben akarnak eljárást indítani velünk szemben.

A miniszterelnök szerint szégyenletes a bizottság álláspontja

– utalva arra, hogy korábban Ursula von der Leyen bizottsági elnök is éppen szégyenletesnek nevezte a magyar törvényt.

"Nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítását kérik, és az a célja ennek, hogy az LMBTQ-aktivistákat be kelljen engedni az iskolákba. A mi álláspontunk viszont az, hogy a gyerekeink közé nem fogjuk őket beengedni. A gyerekek szexuális nevelése a szülő feladata, a gyerek a szülőé. Ezt európai dokumentumok is megerősítik, általános irányelv.”

Orbán Viktor azt mondta, hogy az iskolában lehet ilyen felvilágosítás, ha ezzel a szülő egyetért, de akkor sem lehet mást beengedni a tanáron és az igazgató által erre alkalmasnak vélt személyeken kívül mást. Nyugaton általános, hogy szexuális propangandisták foglalkoznak a gyerekekkel, de Magyarországon nincs így – mondta. „Egy-egy eset előfordult, kezdett ezek száma növekedni, úgyhogy épp ideje volt, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.”

Úgy érezzük, el akarják venni tőlünk a gyerekeinket

– emelte ki.

Az EP múlt heti vitájára azért nem ment el a kormányfő, mert nem hívták.

„Menni akkor szoktam, amikor úgy látom, döntő pillanathoz érkezik a vita. Ez még nem következett be. Lesz még ennél sokkal élesebb és jelentőségteljesebb pillanat is az európai politikában. Óriási nyomás alatt vagyunk” – fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a kérdés szerepel a nemzeti konzultációban, és akinek fontos az ügy, az töltse ki.

Szóba került az interjúban, hogy az EU-s helyreállítási alap kifizetését összekapcsolná Brüsszel a gyermekvédelmi törvénnyel. Orbán Viktor azt mondta, hogy ez nem magyar, vagy magyar-lengyel jelenség, hasonló vita folyik Olaszországban és Romániában, és volt ilyen nagy vita Litvániával szemben is, de a litvánok megvédték a saját érdekeiket.

„Ha a litvánoknak sikerült, akkor nekünk magyaroknak miért ne sikerülne? A siker esélyével bocsátkozom ebbe a csatába, de véres csata lesz,

itt minden el fog hangozni, amit a magyar ember méltánytalannak, igazságtalannak, hatalommal való visszaélésnek szokott minősíteni.”

A kormányfő a nyugati kettős mércével kapcsolatban felidézte az UEFA döntését, és kiemelte, ha a magyar labdarúgó-válogatott három zárt kapus meccset kap a szurkolók miatt, akkor a futball-Eb döntőjében történtek alapján az lenne az arányos döntés, ha a Wembley-t lebontják.

„Ez a gyakorlat rossz, árt az Európai Uniónak, árt az európai nemzetek közötti együttműködésnek, ellentétes az EU értékeivel és céljaival” – fogalmazott, kiemelve, hogy elfogadhatatlan a pénzzel való összekötése bármilyen jogvitának.

A helyreállítás alapban szereplő összeg a magyar embereknek jár, megdolgoztak érte,

az nem adomány – hangsúlyozta.

A kormányfő szerint meg fogja kapni az ország ezt a pénzt, bár lesz vita előtte. A helyreállítás vissza nem várhat két hónapot, amíg jóváhagyják. Ezért a programokat megindítják úgy is, hogy az EU-s pénz még nem áll rendelkezésre. A kormány döntött arról, hogy ezeket a programokat, pályázatokat kiírják a gazdaság újraindításához, ezeket addig a költségvetésből finanszírozzák, aztán megérkezik majd az EU-tól.

A gyerek szent dolog Magyarországon, nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták grasszáljanak az iskoláinkban – ismételte meg álláspontját.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.