Orbán Viktor jelentős béremeléseket jelentett be

A miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Az ápolók, a bölcsődei dolgozók, a szociális ágazatban keresők és a kultúrában dolgozók számára nagyobb béremelést jelentett be. A pedagógusok bérrendezése két lépcsőben zajlik majd.

https://infostart.hu/belfold/2021/10/08/orban-viktor-jelentos-beremelese...

Hosszabb interjút adott a Kossuth rádióban péntek reggel a miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án.

Elsőként - kérdésre válaszolva - arról az EU-ban terjedő javaslatról beszélt, hogy egyes országokban 100 eurót kapnak az oltakozók.

"Csak az oltás segít, aki nem veszi fel az oltást, veszélyben van, van olyan orvos, aki azt mondja, hogy minden oltatlant megtalál a vírus. De a javaslat, hogy fizessünk, komolytalan. A felelősségteljes magatartás az, ha az ember felveszi az oltást. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy a harmadikat is vegye fel, én is fel fogom venni a jövő héten, bár nem vagyok félős típus" - ecsetelte Orbán Viktor.

A TELJES INTERJÚT ITT HALLHATJA.

Indoklásul azt mondta,

"jobb, hogyha van harmadik oltás, mintha nincs".

Ezt követően az európai "rezsipánikról" beszélt.

"Vannak nálunk gazdagabb országok, amelyek számára a rezsi nem olyan fontos kérdés, mint nálunk, de a magas rezsi nálunk a családokat meg tudja gyötörni. Az idősebbek emlékezhetnek rá, a 2002-es választási vereségünk után arra figyelmeztettünk, hogy a baloldali kormányok emelni fogják a rezsi árát, fel is emelkedett a gáz ára talán a háromszorosára, az áramé a kétszeresére" - idézte fel.

Vagyis: Orbán Viktor "a baloldallal ellentétben a piaci rezsiárakat" nem fogadja el,

"meg kell védenünk a rezsicsökkentést, van egy fix ár, azzal a magyar családok számolhatnak".

A probléma súlyát a benzináron lehet szerinte érezni, az üzemanyagár felveréséért pedig Brüsszelt tette felelőssé.

"Brüsszel nem a megoldás, hanem maga a probléma, a lengyelek és a csehek is egyértelművé tették a magyarok mellett, hogy követelik, hogy a benzinárat felverő javaslatokat változtassák meg" - tette hozzá.

Ezt követően a 7,5-8 százalékos várható magyar gazdasági bővülésről beszélt.

"Mi itt a kulcsmomentum? A magyar gazdaság képes volt arra, hogy elérje azt a teljesítményt, amit a járvány előtt mutatott, a magyar emberek dolgoztak."

A következmények között említette, novemberben jön a 80 ezer forintos nyugdíj-kompenzáció, 1,9 millió család pedig visszakapja azt az adót, amit a 2021-es évben befizetett.

 

Béremeléseket is bejelentett:

  • az ápolóké 21
  • a bölcsődei dolgozóké 20
  • a szociális ágazatban dolgozóké 20
  • a kultúrában dolgozóké 20 százalékkal

emelkedik 2022-ben.

Jelezte, ha az ország teljesítménye lehetővé teszi, jövőre a teljes 13. havi nyugdíjat is visszaállítják, nem csak egy hetit.

A pedagógusokra 10 százalékos béremelés vár most,

majd 2022 után lehet számukra egy nagyobb béremelést biztosítani - mondta még, tudván, a pedagógusok hamarosan sztrájkra készülődhetnek.

"Jobban mennek a dolgok, mint szoktak menni, de az alapok még nem elég biztosak" - tette hozzá.

Szót ejtett még arról is, hogy Brüsszel azért tartja vissza a magyaroknak járó válságrendezési pénzt, mert a kormány nem engedi be az LMBTQ-aktivistákat, "a vita eredményezi a csúszást", ám ez nem jelenti azt, hogy a magyar gazdaság nem szenvedhet attól, hogy nem érkezik meg a forrás, ezért "azt magunknak kellett előteremtenünk", a programokat a kormány elindította.

Nem szegte a kedvét, hogy Karikó Katalin nem kapott idén Nobel-díjat, az mRNS-vakcina kifejlesztője így is a "mi hősünk".

"Magyarország jövője nem csak azon múlik, hogy lesz-e Nobel-díjasunk, a szakmunkások színvonala ugyanilyen fontos" - szögezte le a miniszterelnök.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.