Orbán Viktor: ez az uniós program szétveri a középosztályt és ezzel az európai demokráciát

Megérkeztek az Európai Tanács tagjai, vagyis Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfői a brüsszeli csúcstalálkozóra. Orbán Viktor beszélt az energiaárakon túl arról is, hogy Magyarország kiáll Lengyelország mellett.

https://infostart.hu/kulfold/2021/10/21/orban-viktor-ez-a-program-megoli...

Érkezésük után szokás szerint kérdéseket tettek fel nekik - Orbán Viktort elsőként annak értékelésére kérték, mire számít a lengyel alkotmánybíróság uniós jog kontra tagállami jog témakörében hozott, nagy visszhangot kiváltott döntésével kapcsolatban, ami legalább akkora horderejű vitát hozhat, mint korábban a magyar gyermekvédelmi törvény. A miniszterelnök kifejtette: boszorkányüldözés zajlik Európában Lengyelország ellen, de az igazság a lengyelek oldalán van. Azokban az ügyekben, amelyekben a hatáskört az országok nem adták át az EU-nak, ott semmi keresnivalója nincs az uniónak. Ezek a lengyel és a nemzeti alkotmányokra és bíróságokra tartoznak.

"Folyamatosan zajlik egy lopakodó hatáskörbővítés, amelynek végre megálljt kell parancsolni, és a lengyelek vették a bátorságot és megnyitották ezt a csatát. Ott a helyünk mellettük"

- mondta Orbán Viktor.

Az energiárakkal kapcsolatban is érdeklődtek a magyar kormányfőnél, aki azt mondta, a Frans Timmermans témáért felelős uniós alelnök "Fit for 55" programja, előterjesztése

"megöli, lerombolja a középosztályt".

azzal, hogy tovább emeli a mostani magas árakat is. Pedig "az egész európai demokrácia a középosztályon áll vagy bukik", jelentette ki Orbán Viktor. "Az európai demokráciát sodorják veszélybe azok, akik az egekbe emelik az áram és a gáz árát, ezért ezt a tervet vissza kell vonni és teljesen újra kell gondolni.

"Jellemző, hogy bár hónapokkal ezelőtt megígérték, hogy minden ország kap majd hatástanulmányt arról, hogy a Timmermans-féle javaslatok hogyan érintik majd a tagállamokat, de semmilyen jelentés nem készült, semmilyen erre vonatkozó dokumentumot nem kaptunk. Nem tudjuk, mit csinálunk, számítások nélkül akar a bizottság cselekedni, szétverik az európai gazdaságot. Ennek mindenképpen megálljt kell parancsolni" - mondta.

Egy angol nyelvű kérdésre arról is beszélt, hogy szerinte Kelet- és Nyugat-Európa között most a józan ész használata vagy nem használata adja a különbséget - mondta, ismételten kifejtve véleményét a Fit for 55 program energiaárakra vonatkozó negatív hatásairól.

A videó ITT nézhető meg, a felvétel alatti listából Orbán Viktor nevét kiválasztva.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.