Orbán Viktor: december 15-én kezdődik a 12 év alattiak oltása

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban adott interjút. Friss járványadatokkal érkezett.

https://infostart.hu/belfold/2021/12/10/orban-viktor-december-15-en-kezd...

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban adott interjút.

Először a nyugdíjemelésről beszélt, amely 3 helyett 5 százalékos január 1-től.

"A Magyar Nemzeti Bank előre hozta az inflációs előrejelzését, ezért emelni is kellett a számon" - ismertette. Felidézte, év közben a kormány 3 százalékra becsülte az inflációt, de év végén a jegybank 5-re. "Pontos elszámolás, hosszú barátság" - üzente a nyugdíjasoknak Orbán Viktor.

Bejelentette, a költségvetés módosítását emiatt rendeleti úton is meg lehet tenni, ez megjelenik a Magyar Közlönyben pénteken.

Jelezte egyúttal, hogy

Zárás? Javuló számok

Hogy kell-e óvatosabbnak lenni karácsonyig a védekezésben, arra úgy válaszolt: "összességében a helyzet inkább javul".

  • 6884 új fertőzött van
  • kórházban 6939 koronavírusost ápolnak
  • a lélegeztetőgépen lévők száma csökken
  • 166 halottat regisztráltak csütörtökön
  • 52 ezer oltást adtak be csütörtökön, ebből 42 ezer volt harmadik oltás

- hozta a friss, péntek reggeli számokat.

Nemzetközi vizek

Lengyelországi párttárgyalásairól szólva azt mondta, alapvető különbség van az azon részt vevők és Brüsszel között. Hogy lesz-e új párt az Európai Parlamentben, arról azt mondta,

az a legfontosabb, hogy legyen egy családokat támogató, bevándorlásellenes szervezet.

A politikát viszont pártok csinálják, aminek előnyei és hátrányai is vannak - jegyezte meg.

Migráció - alkotmánybírósági döntés jön

Az európai migrációkezelési vitával kapcsolatban elmondta, "ez egy olyan vita, amely minden európai országban zajlik, és minden országban a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők állnak szemben egymással", de ezt a kérdést Magyarországon már egy népszavazás eldöntötte, ugyanerre pedig most már más országokban is törekvés van.

Bevallotta, nem szeret emberkísérleteket folytatni, és bár lehet azon vitatkozni, hogy mit tudnak az emberek megítélni és mit nem, a népszavazásra azért mégiscsak szükség van, a "józan ösztönre" lehet hallgatni.

Megjegyezte, arról dönt pénteken az Alkotmánybíróság,

hogy ebben a kérdésben "a magyar emberek szolgálata vagy a brüsszeli elgondolás-e" a fontosabb.

Lengyelországgal egyetértésben Magyarország is azt képviseli, hogy a brüsszeli bevándorlási szabályokat meg kell változtatni, nem a nemzetállamoknak kell igazodni, hanem a brüsszeli döntéseket kell a valósághoz igazítani - vélekedett, "jogi kerítésnek" nevezve az Alkotmánybíróság általa várt döntését.

Szerinte a baloldali német kormány felállásával már nehezebb lesz a magyar érdekek képviselete Európában, de ettől még szükséges.

a 13. havi nyugdíj is 5 százalékkal magasabb lesz februárban.

A további béremelésekről azt mondta, "ha a gazdaság megtermeli, van rá pénz".

A béremeléseknek szerinte három lába van:

  • jó munka
  • szerencse
  • munkáltatói hozzáállás.

"Azért dolgozunk, hogy előre lépjünk, ezért van egy természetes nyomás" - tette hozzá. "Amit megtermeltünk, azt tudjuk szétosztani."

Gyermekek oltása

Az 5-11 évesek oltása december 15-én kezdődik

- jelentette be. Hozzátette: a világ "legkomolyabb koponyái" mondják, hogy nincs rájuk veszéllyel az oltás.

Aki pedig nincs beoltva, "nem csak magának árt, mindannyiunknak árt" - húzta alá.

AZ 5-11 ÉVESEK OLTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN ITT MINDENT MEGTUDHAT

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.