Orbán Viktor: Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet

A kormányfő a Fidesz vasárnapi kongresszusán azt mondta, a legjobb korban van, ezért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. Esze ágában sincs kilépni az EU-ból, inkább változást követel. Orbán szerint a Fidesz programja mögött elsöprő társadalmi többség áll, kérdés, választási többség is lesz-e belőle.

https://24.hu/belfold/2021/11/14/orban-viktor-kongresszus-beszed-valaszt...

Rengeteg dolog történt azóta, hogy utoljára találkoztunk, ezért a szokásosnál tovább beszélek, és mélyebbre kell ásni – kezdte beszédét a miniszterelnök, miután a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán – egyedüli jelöltként – megerősítették pártelnöki pozíciójában.

Megköszönte, hogy ismét rábízták a Fidesz vezetését.

A bizalmatok önmagában nem lett volna elég, engedélyt is kellett kapnom – tette hozzá. Állunk a forontvonalon, csapásokat adunk és kapunk – mondta.

Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak éppoly nehéz, mint neked, de lehet, hogy nehezebb. A feleségemtől kaptam meg az engedélyt – tette hozzá Orbán Viktor, aki Lévai Anikónak is köszönetet mondott.

Mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm, Ani

– üzente Orbán.

Úgy érzem, a legjobb korban vagyok

– mondta Orbán a maga által feltett kérdésre, miért vállalta el ismét a Fidesz vezetését. Úgy érzi, az elmúlt több mint három évtized csak bemelegítés volt, bár sok mindent elértek így is. Orbán szerint az elmúlt 33 év csak a felkészülés volt az igazán nagy dolgokra, amik még várnak rájuk, ebből pedig nem akar kimaradni.

Orbán megjegyezte továbbá azt is, hogy bevállt a Fidesz következő nemzedéke, Gulyás Gergely és Szijjátó Péter nemzedéke, és végre itt vannak köztük a fantasztikus női vezetők is, mint

KataJudit és Dia.

A miniszterelnök szerint mióta Fidesz van, a világban világrendek csaptak össze nyílt és rejtett háborúkban, birodalmak buktak el, a hidegháborútól pedig eljutottunk a járványok és népvándorlások korába. Ebben a helyzetben tud a Fidesz sikeres lenni, aminek kulcsa az, hogy azt csinálják, ami a szenvedélyük: Magyarország.

A csúcsra törünk, oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is. A nagy tét minket felvillanyoz – folytatta beszédét a miniszterelnök, aki szerint háromféle hazaszeretet van: szónokló, búsuló és alkotó. Leginkább az alkotó hazaszeretetben hiszünk, ebből táplálkozik a politikai közösségünk – mondta, hozzátéve, a „kudarcok sem kerültek el, ez emelt fel bennünket.”

16 év ellenzékben, 16 év kormányon. Ezt csak mély hittel lehet csinálni

– hangsúlyozta Orbán. De hová juthatunk el – tette fel a kérdést. Világos célok nélkül nincs sikeres ország, és békében, boldogságban élő nemzet sem – mondta.

Egy csődbe juttatott országot vettünk át a szocialistáktól, és talpra állítottuk az országot. Ezét kérhetjük egyenes derékkal a magyar választók bizalmát – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a legfontosabb szövetségesünk a valóság.

Ez másképp van a baloldalon. A mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok. Csődbe vitték az országot, lusták, még a miniszterelnök-jelölti vitát is unják, és abban merül ki a tudásuk, hogy megmondják másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni

– üzent az ellenzéknek.

Néhány dologban kiemelkedően vagyunk, de még csak feltörekvő ország vagyunk – ismerte el, hozzátéve, még nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Csak úgy juthatunk előre, ha okosabban osztjuk be az időnket, jobban szervezzük a kormány munkáját.

Orbán szerint az a kérdés, hogy akarod-e egyáltalán, vagy beéred azzal, ahogyan élsz.

Azt ajánljuk Magyarországnak, hogy akarjon többet. Még mindig vannak szegények, nincs mindenkinek jó lakása, nem mindenkinek elég még a fizetése és a nyugdíja, többre van szükségünk.

Eszünk ágában sincs kilépni az EU-ból

Nem elég Brüsszellel szemben védekezni, Brüsszelt meg is kell reformálni, teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik –  mondta Orbán, utalva arra, támogatják azon lengyel törekvéseket, hogy szervezzék újjá az egész európai jobboldalt.

„Azért léptünk be az unióba, mert integrációt ajánlottak, ami jó ajánlatnak tűnt. Az integráció azt jelenti, hogy együtt csinálunk dolgokat, és ezt barátságos módon tesszük” – itt utalt arra Orbán, hogy nem akar a kommunista bürokrácia után brüsszeli diktátumokat a nyakába nem szabad engedni, hogy a homo-brüsszelikuszok elvegyék a jogainkat, és arra ítéljenek minket, hogy feladjuk a kultúránkat.

Ragaszkodunk hozzá, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén

– mondta a miniszterelnök, amit aztán vastaps kísért a nézőtérről.

Szervezzük újjá az európai jobboldalt – ajánlotta Orbán, amire szintén nagy tapssal reagáltak a helyszínen lévők. Integráció igen, egyesülés nem – üzente Brüsszelnek.

Az unió el van rontva, a mi célunk, hogy változást érjünk el. Eszünk ágában sincs kilépni, maradunk és változást követelünk

– hangsúlyozta Orbán.

Meg kell védeni a határokat a migránsbetörésektől,  Európa, és benne Magyarország ostrom alatt áll – mondta. De nem csak ettől, hanem a járványtól is meg kell menteni az országot, sőt az oltásellenesek ellen is.

Az oltás életet ment, és csak az oltás ment életet

– mondta Orbán.

Éppen csak megmutatták a bicepszeiket

Beszéde záró etapjában a miniszterelnök rátért a választásokra. Bevezetésként elmondta, a magyar politikának van egy sajátossága miszerint időről időre létrejön egy olyan nagy párt, ami nem csak egy-egy ideológiát tűz a zászlajára, hanem az egész magyar nép képviseletét. Ezek a pártok hosszú időre rendezkednek be, egészen addig, amíg bírják a magyar nép támogatottságát.

Szép dolog az ideológia, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen tényező van, és ez a magyar nép

– mondta Orbán, megjegyezve ugyanakkor azt is, hogy ilyet ma már nemigen lehet mondani, mert egyből populizmusnak bélyegzik.

A miniszterelnök szerint a Fidesz programja mögött elsöprő társadalmi többség áll, kérdés, választási többség is lesz-e belőle. Szerinte lesz, ha becsülettel dolgoznak a következő hetekben. Az október 23-ai Békemenetről is megemlékezett, mint mondta, éppen csak megmutatták a bicepszeiket, sokan voltak, de ennél csak többen lesznek.

Hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege, együtt a legvastagabb falakon is át fogunk menni. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

– zárta beszédét Orbán Viktor, mire a nézőtér ismét vastapsban tört ki, a hangfalakból pedig felcsendült a Fidesz korábbi kampánydala, a Listen to your heart.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.