Orbán Viktor: az operatív törzs dönt a védettségi igazolvány harmadik oltáshoz kötéséről

A miniszterelnök a Kormányinfón beszélt arról is, jöhetnek-e korlátozások a a következő időszakban.

https://infostart.hu/belfold/2021/12/21/orban-viktor-az-operativ-torzs-d...

Rendszeresen kap a kormány tájékoztatást az operatív törzstől és ha szükség van rá, akkor tudunk dönteni korlátozásokról. De egyelőre úgy néz ki, hogy javul a járványhelyzet. Azt nem lehet még látni, hogy az omikron variánst mit tud, de fokozatosan vizsgáljuk a lehetőségeket. Az újévkor még nem várható bejelentés – mondta Orbán Viktor a Kormányinfón.

A miniszterelnök ennek kapcsán arról is beszélt, hogy januárban valamikor majd harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolvány érvényességét, amely bizonyos szolgáltatásokra ma is vonatkozik. Az InfoRádió kérdésére kifejtette, hogy a kormány felhatalmazta az operatív törzset arra, hogy döntsön a védettségi igazolvány harmadik oltáshoz kötésének a dátumáról. (Jelenleg az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.)

A felvetésünkre, hogy mikor jöhet a negyedik oltás, azt válaszolta a kormányfő, bízik abban, hogy a negyedik oltásra már nem lesz szükség. "Amit mondani merek, hogy a harmadik oltás az omikron ellen is jó. Várnunk kell. Kulcskérdésnek tartom, hogy a harmadik oltás működjön, mert egy idő után be fogunk sokallni. Úgy fogunk kinézni, mint egy ementáli sajt. Most azt mondják, az omikron nem okoz komolyabb tüneteket, nem a betegségek súlyossága, csak a számossága okoz nehézséget" – mondta Orbán Viktor.

Emellett beszélt arról is, hogy már nem Ausztria a magyar Covid-labor, merthogy a szomszédunk más típusú védekezésre tért át: vegyes védekezést alkalmaznak, azaz lezárással és oltással együtt védekeznek. "Mi azonban csak az oltásokra alapozzuk a védekezést, így Ausztria már nem laborunk többé. Ettől függetlenül még fontos lesz figyelni a tapasztalatokat" – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy visszatérhet-e az osztrákhoz hasonló lezárás, azt válaszolta: "Nem akarunk visszatérni a lezárásokhoz, de nem zárunk ki semmit." A kormány minden eszközzel az átoltottság növelését akarja elérni.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.