Orbán Viktor: 80 ezer forint lesz a nyugdíjprémium

A 13. havi nyugdíj teljes összegének kifizetésére is lát esélyt a kormányfő. Az szja-visszatérítésre 1,9 millió ember jogosult.

https://infostart.hu/belfold/2021/10/01/orban-viktor-80-ezer-forint-lesz...

Novemberben 80 ezer forint nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok - jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió reggeli műsorában, az idősek világnapján.

"Idén jó híreink vannak, mert a gazdaság csak a legmerészebbek álmát teljesítő módon dolgozik, 5,5 százalékot meghaladja a növekedés. Ebből a nyugdíjasok is részesülnek" - mondta a miniszterelnök.

Mindenkinek egységesen adják oda a 80 ezer forintot. Lett volna 435 ezer ember, aki ennél kevesebbre lett volna jogosult, de úgy döntöttek, minden nyugdíjas ekkora összeget kap majd.

Emellett az infláció miatt nyugdíjkorrekció második felét is kifizetik, így lesznek olyanok, akik összesen 100 ezer forintot is kaphatnak majd egyszerre.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy lát esélyt arra, hogy jövő év elején ne csak kétheti, hanem az egyhavi teljes 13. havi nyugdíjat kifizessék.

"Látok erre esélyt, harcolni, dolgozni kell érte, de nem lehetetlen"

- emelte ki.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.
A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.