Orbán: Ismerem azokat a mesekönyveket, amikben a herceg megmenti a királyfit

„Azért van szükség a népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot,” kezdte péntek reggeli interjúját a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Brüsszel nem támadott volna, akkor nem lenne népszavazás, de most óriási nyomást helyezett a kormány

https://444.hu/2021/07/23/orban-ismerem-azokat-a-mesekonyveket-amikben-a...

 

„zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, nekünk járó pénzeket tartanak vissza.”

Brüsszel azt szeretné, hogy beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba. Orbán szerint egész kérdés Brüsszelben arról szól, hogy a kiterjesszék a szabadságjogokat, már a nemek területén is szabadon lehessen dönteni.

„Ismerem azokat a mesekönyveket, amikben a herceg megmenti a királyfit, és aztán összeházasodnak és boldogan élnek,”

mondta Orbán. Hozzátette:„az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus.”

„Sokat emlegetik a korrupciót, de az nyilvánvalóan egy fedősztori,”

mondta. Arról, hogy a magyar gyermekvédelmi törvénnyel csak el akarják terelni a figyelmet, azt mondta, hogy „a magyar több ügyet is a fejben tud tartani, nemcsak egyet.” Orbán már előre kijelentette:

nem fontos, hogy érvényes lesz-e a népszavazás, hiszen az erről szóló törvény már létezik. Aki otthon marad, rábízza a többiekre.

A Pegasus-botrányról csak annyit mondott a miniszterelnök, hogy arról mindent elmondott a belügyminiszter.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.