Orbán: Ismerem azokat a mesekönyveket, amikben a herceg megmenti a királyfit

„Azért van szükség a népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot,” kezdte péntek reggeli interjúját a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Brüsszel nem támadott volna, akkor nem lenne népszavazás, de most óriási nyomást helyezett a kormány

https://444.hu/2021/07/23/orban-ismerem-azokat-a-mesekonyveket-amikben-a...

 

„zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, nekünk járó pénzeket tartanak vissza.”

Brüsszel azt szeretné, hogy beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba. Orbán szerint egész kérdés Brüsszelben arról szól, hogy a kiterjesszék a szabadságjogokat, már a nemek területén is szabadon lehessen dönteni.

„Ismerem azokat a mesekönyveket, amikben a herceg megmenti a királyfit, és aztán összeházasodnak és boldogan élnek,”

mondta Orbán. Hozzátette:„az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus.”

„Sokat emlegetik a korrupciót, de az nyilvánvalóan egy fedősztori,”

mondta. Arról, hogy a magyar gyermekvédelmi törvénnyel csak el akarják terelni a figyelmet, azt mondta, hogy „a magyar több ügyet is a fejben tud tartani, nemcsak egyet.” Orbán már előre kijelentette:

nem fontos, hogy érvényes lesz-e a népszavazás, hiszen az erről szóló törvény már létezik. Aki otthon marad, rábízza a többiekre.

A Pegasus-botrányról csak annyit mondott a miniszterelnök, hogy arról mindent elmondott a belügyminiszter.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.