Online beszélgetés: Az illiberalizmussal szemben

Kedves Barátunk!

A 2010-es évek illiberális, populista tendenciáival szemben Nyugaton már látszik a demokratikus erők újjáéledése: Amerikában Biden megnyerte a választásokat, Kanadában Justin Trudeaut újjáválasztották, Norvégiában 2013 után újra baloldali kormány kerül hatalomra, Dániában, Hollandiában és Németországban is visszaszorulnak a radikális, populista erők. A tendencia egyértelmű, de vajon Kelet-Közép Európára is hatással lesz ez a változás?

A Republikon Intézet az Atlas Networkkel közösen online beszélgetést szervez, amelyben a régió liberális szakértőivel beszélgetünk az illiberális hatalmak jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és az ellenük való fellépési lehetőségekről. Román, magyar, szlovák és lengyel szakértők segítségével vizsgáljuk meg a liberalizmus esélyeit, lehetőségeit és a régió jövőjét a nyugati világban.

 

"Az illiberalizmussal szemben" című online kerekasztal-beszélgetés időpontja: október 26., kedd, 10:00 óra.

 

Program

Megnyitó
• Virág Andrea, stratégiai Igazgató, Republikon Intézet

Kerekasztal-beszélgetés szinkrontolmácsolással
Résztvevők:
• Necula Ciprian, operatív Igazgató, USR
• Blazej Lenkowski, elnök, Liberté!
• Schlanger Márton, elemző, Republikon Intézet
• Viera Zuborova, stratégiai Igazgató, Bratislava Policy Institute
Moderátor:
• Virág Andrea, stratégiai Igazgató, Republikon Intéze

Kérdések és válaszok

Technikai információk:
• A konferencia online követhető a Republikon Facebook-oldalán angol nyelven, illetve a ZOOM-felületén szinkrontolmácsolással.
• Regisztráció: https://forms.office.com/r/yCggGxbeje
• A regisztrációról emailben küldünk visszaigazolást.

Kövesse az eseményt a Facebookon is, ahol friss híreket olvashat és megoszthatja véleményét, gondolatait is, továbbá itt közvetítjük a beszélgetést is.

Várunk minden érdeklődőt! 

Üdvözlettel,
Republikon
http://republikon.hu
https://www.facebook.com/republikon

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.